Todorović: Čačak i Srbija većinski glasali „DA“

Rezultati nedeljnog referenduma o promeni Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe, svakako da nisu ispunili ničija očekivanja, kako u pogledu izlaznosti, tako i što se tiče rezultata. Ipak, ono što treba podvući je činjenica da su i Čačak i Srbija većinski glasali „DA“, čime su se stvore preduslovi za temeljne promene u ovoj oblasti, a pre svega otklonio uticaj politike na izbor nosilaca pravosudnih funkcija i omogućio nastavak evro integracija.

Pokušaji pojedinih tajkunskih medija da predstave rezultate referenduma kao pokazatelj slabljenja rejtinga Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, mogu se podvesti pod onu narodnu: „Što je babi milo, to joj se i snilo“. U najmanju ruku deluju neozbiljno, moglo bi se čak reći i tendenciozno, njihovo izveštavanje (npr. Nova S), gde se kao jedan od gradova gde je većinski pobedilo „NE“ apostrofira i Čačak, mada je u zvaničnom izveštaju RIK-a jasno rečeno da je u našem gradu za „DA“ glasalo 56 %, a za „NE“ 43 % izašlih birača, (1% nevažećih). Takođe, teško je ne složiti se, kada je reč o eventualnim nepravilnostima na glasanju u našem gradu, sa stavom Vuka Jeremića, koji naglašava u jednom svom obraćanju, a odnosi se upravo i na Čačak, da „u većim gradovima nisu mogli da ukradu, zato što je u većim gradovima bilo veće kontrole“. Tako u vodu padaju sve tvrdnje o navodnim manipulacijama, posebno ako se zna da je opozicija imala kontrolore na svim biračkim mestima.

Čačak je od vajkada važio za grad u kome stanovnici misle svojom glavom, često i mimo zvaničnog stava političkih faktora, čemu u prilog govore upravo rezultati prošlonedeljnog referenduma. Međutim, Čačani su uvek umeli da prepoznaju i nagrade one koji rade i iza čijih dela stoje rezultati, od onih koji umeju samo lepo da pričaju, a malo šta čine za dobrobit svojih sugrađana. Uostalom, 3. april nije daleko, kada ćemo svi biti u prilici da vidimo šta o nama misle birači. Onda će Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični, opet u narodu tražiti krivce za svoj neuspeh, a ne u sebi samima.

Predsednik GO SNS Čačaki član Predsedništva SNS

Milun Todorović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *