Raspisan konkurs za program „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje danas je raspisala javni poziv za program države „Moja prva plata“ koji je namenjen licima sa završenom srednjom školom ili fakultetom, bez radnog iskustva.

Konkursom su definisani uslovi učešća i način prijavljivanja poslodavaca i nezaposlenih mladih osoba na program u okviru kog će država subvencionisati deo zarada, kako bi se podstaklo zapošljavanje mladih ljudi. Šansu za sticanje iskustva i moguće zaposlenje, preko ovog programa dobiće 10.000 lica, starosti do 30 godina.

Država će tokom devet meseci finansirati deo njihovih zarada i to kroz novčanu naknadu u mesečnom iznosu od 20.000 dinara onima sa srednjim obrazovanjem, a 24.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem. Prema informacijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, program će se realizovati bez zasnivanja radnog odnosa, sa ciljem da se mladima bez radnog iskustva omogući da obave praksu na poslovima kod poslodavca, kako bi stekli znanje, veštine i kompetencije za rad i tako povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. Država će za subvenciju preduzećima izdvojiti dve milijarde dinara.

Zahtev za učešće u programu poslodavci podnose elektronskim putem na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs sve do 25. septembra, a prijave kandidata trajaće od 1. do 15. oktobra.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: www.mojaprvaplata.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *