PREDSTAVNICI GRADA U POSETI MESNIM ZAJEDNICAMA SAJMIŠTE I LjUBIĆ KEJ

Predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Čačka Milunom  Todorovićem, danas su posetili mesne zajednice Sajmište i Ljubić Kej. U MZ Sajmište, odmah pored pijace, predstavnici Grada posetili su novo dečije igralište i renoviran sportski teren, koji će uskoro biti kompletno ograđen.

U ovoj mesnoj zajednici je urađen i novi asfalt u Ulici 565 i Ulici 566, ukupne dužine 600 metara, a posebno je istaknut značaj uklanjanja jedne od najvećih divljih deponija na teritoriji grada.

  • Prošle godine radnici JKP „Komunalac“ sanirali su divlju deponiju koja se prostirala na oko jedan hektar zemljišta, na nekoliko lokacija, sa najrazličitijim vrstama otpada. Sve je očišćeno, postavljena je rampa, kao i video nadzor. Već duže vreme ovde je čisto i uredno, jer su građani prestali da koriste ovaj prostor za odlaganje otpada – rekao je gradonačelnik Todorović.

U Mesnoj zajednici Ljubić Kej u toku je izgradnja parkinga u Knićaninovoj ulici, na površini  od 780 kvadratnih metara, predviđenog za parkiranje 35 vozila.

  • Ovaj parking će biti od velikog značaja za meštane koji žive u okolnim zgradama. Nastavićemo i dalje, gde je to moguće, da gradimo parkinge, kako sugrađani ne bi imali problema sa parkiranjem, pa nam je u planu da u Ljubiću, sledeći bude u Ulici Danice Marković. Na Suvom bregu uskoro se očekuje i asfaltiranje Ulice Nestora Belića, pored vrtića „Bobilend“, u dužini od 120 metara, kao i izgradnja parkinga pored vrtića – najavio je gradonačelnik Čačka, obilazeći sa saradnicima radove koji su u toku, a čija je vrednost oko sedam miliona dinara.

Završeno je parterno uređenje dela šetališta, u dužini od 110 metara, na levoj obali Zapadne Morave, koje je popločano vibropresovanim betonskim pločama, postavljen je mobilijar i urađena javna rasveta. Poseta gradskog rukovodstva ovoj mesnoj zajednici završena je obilaskom zgrade koja se gradi za izbegle i raseljene osobe iz BiH i Republike Hrvatske, a useljenje 25 porodica očekuje se krajem maja, najavio je gradonačelnik Čačka.

  • Zgrada raspolaže sa pet garsonjera i po deset jednosobnih i dvosobnih stanova. Konkurs za odabir korisnika je završen i preliminarna rang lista je dostupna na oglasnoj tabli Grada Čačka, kao i na sajtu, a konačna će biti utvrđena nakon što prođe rok za žalbe. Kao lokalna samouprava, na ovaj način želimo da pomognemo svima onima koji su postali naši sugrađani, koje je nevolja dovela u naš grad, da se u njemu osećaju prihvaćeno i sigurno.

Programom je predviđeno da korisnici stanova prvih šest meseci plaćaju zakup, a nakon tog perioda, daje se mogućnost otkupa stanova, uz mnogo povoljnije uslove na tržištu, i uz mogućnost plaćanja u mesečnim ratama, bez kamate, najduže do 25 godina – rekao je Todorović. Ovaj projekat finansirala je Banka za razvoj Saveta Evrope, a posredstvom Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije sa 800.000 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *