Momirović: Do Sretenja otvaramo deonicu autoputa Preljina – Pakovraće

Otvaranja deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće, prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastructure,  Tomislava  Momirovića, očekuje se do Sretenja.

Ministar je za TV Pink rekao  da bi taj deo auto-puta već bio pušten za saobraćaj da je u pitanju letnji period, ali da je zimi povećan rizik i da se mora brinuti o svakoj sitnici.

Prema njihovim rečima tada, ukloniće se privremena naplatna rampa u Preljini,  odnosno  deo naplatne rampe koji je bio za izdavanje kartica, dok će bočna naplatna rampa za izlazak sa auto-puta za Preljinu ostati.

„Najvažnije nam je da ispunimo sve uslove, kako bi deonica bila maksimalno bezbedna za saobraćaj. To će svakako biti veliki dan za sve građane Srbije, ali sa tim nema stajanja, već se punim intezitetom nastavlja dalja izgradnja autoputa dalje ka Požegi“, kaže Momirović

Svi radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Pakovraća su završeni, a trenutno se vrše tehničke provere bezbednosti i kad to bude završeno deonica će biti puštena u saobraćaj, naglasio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture u Vladi RS, Tomislav Momirović.

Deonica autoputa Miloš Veliki,  od Preljine do Pakovraća , od velikog značaja je za sve građane Zapadne Srbije, jer će njenim puštanjem u saobraćaj biti rasterećena obilaznica oko Čačka, gde se svakog vikenda prave ogromne gužve u saobraćaju.

Nada Dželebdžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *