Lazar Nikolić ponovo izabran za predsednika Skupštine opštine Gornji Milanovac

Na danas održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac sa 35 glasova za, 13 protiv i jednim suzdržanim, Lazar Nikolić izabran je za predsednika Skupštine opštine Gornji Milanovac, dok je za zamenika predsednika Skupštine imenovan Obrad Milosavljević. Marija Ognjanović imenovana za predsednika Komisije za Kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine.

Novoizabrani predsednik Skupštine koji je ovu funkciju obavljao i u predhodnom sazivu, Lazar Nikolić, za sutra je sazvao drugu Sednicu na kojoj će biti formirana izvršna vlast, izabran predsednik opštine, zamenik predsednika opštine i Opštinsko veće.

Lazar Nikolić, predsednik SO GM

-Ne želimo da gubimo vreme, mnogo posla je pred nama u narednom periodu, zato je i druga sednica Skupštine opštine zakazana odmah nakon konstitutivne – istakao je Lazar Nikolić.

Kao predsednik najveće odborničke grupe u Skupštini,Dejan Kovačević kaže da današnja Sednica nije počela na način na koji je očekivao.

Dejan Kovačević, predsednik OO SNS GM

-Odbornici GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ nastavili su tamo gde su stali pojedini njihovi članovi u prošlom mandatu i ponovo pokazali ogromnu netrpeljivost prema ogromnoj većini koju je osvojila Srpska napredna stranka – rekao je Kovačević i još jednom se zahvalio svim građanima koji su podržali Srpsku napredu stranku na izborima.

Na današnjoj Sednici usvojen je izveštaj opštinske Izborne komisije o sprovedenim izborima, izvršen je izbor verifikacionog odbora i potvrđeni su mandati odbornika na osnovu izveštaja ovog tela, nakon čega su odbornici dali zakletvu.

Inače, Srpska Napredna stranka i Socijalistička partija Srbije u Gornjem Milanovcu su ponovo oformile koaliciju, tako da čine većinu u Skupštini sa 34 odbornika.

Opširniji izveštaj sa danas održane Skupštine opštine Gornji Milanovac pogledajte u Centralnoj emisiji DAN koja se na programu TV GM PLUS emituje u 18:30, 20:00, 22:00 i tačno u ponoć.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *