Epidemiološka situacija za sada stabilna: Radni tim apeluje na građane da se vakcinišu

Jučerašnji dan pokazuje vedriju atmosferu kada je reč o istom broju prijema i otpusta pacijenata, 12 lica i zahvaljujući disciplini naših građana ,obolevanje od kovida bi početkom aprila moglo ući u mirnije vode, rekao je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korone dr Mihailo Luković. On je dodao da je u staračkom domu u Kačulicama žarište pritajeno i da nema slučajeva novoobolelih korisnika, dok je broj obolevanja zaposlenih u vrtiću Mali kapetan povećan pa je kovid pozitivno devet lica.

Inače, u Čačku se imunizacija obavnja na devet punktova, dato je 20 000 prvih doza i 12 000 drugih doza što je ohrabrujuća brojka.

„Razmišlja se da se nakon imunizacije građanstva na punktovima obavi i vakcinacija po radnim organizacijama. Primer aktivne borbe virusa je kompanija Elsat koja novčano stimuliše radnike da se vakcinišu, dodao je Luković.

Epidemiološku situaciju zamenik direktora OB u Čačku dr Dejan Dabić okarakterisao je pod kontrolom jer je evidentno povećanje broja vakcinisanih građana i ako bi se ovakav trend nastavio , očekuje pad broja obolelih.

„U 24 protekla sata , obavljeno je 99 pregleda od kojih je , 45 prvih, 12 otpusta i 12 prijema . Ukupan broj hospitalizovanih pacijenata je 122, dok je 12 lica u respiratornom centru, jedno lice je intubirano, dok je jedno lice preminulo“, rekao je dr Dabić.

Dabić dodaje da se primećuje povećan trend merenja procenta antitela kod građana iako to nije neophodno jer svako lice nakon mesec dana preležane kovid infekcije treba da se vakciniše.

Moravički Portal / GZS / Foto: pixabay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *