Brnabić sa meštanima Pakovraća: konačnu visinu naknade zemljišta utvrdiće sud, Vlada Republike Srbije i građani poštovaće tu odluku

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa građanima koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina eksproprijacije, prilikom izgradnje auto-puteva u Republici Srbiji.

Ovo je drugi po redu sastanak predsednice Vlade i ove grupe građana, čiji je cilj bio uvid u razvoj situacije od prethodnog sastanka do danas.

Obe strane su postigle saglasnost o tome da predmeti koji su pred sudom ne mogu biti tema razgovora, jer su oni jedino i isključivo u nadležnosti pravosuđa koje o njima odlučuje. Saglasnost je postignuta i o tome da je veoma važno da svaki od tih postupaka dobije sudski epilog u najkraćem mogućem roku i da je obaveza svih da odluke suda poštuju u potpunosti.

Premijerka Brnabić je naglasila da cilj Vlade jeste izgradnja auto-puteva i infrastrukturno povezivanje Srbije, ali nikako na štetu bilo kojeg građanina i njegove imovine. Stoga su od dragocene važnosti sudske odluke o visini naknade za eksproprijaciju zemljišta, nakon kojih će situacija biti jasna i izvesnija.

Predsednica Vlade je istakla da radovi na auto-putu, niti bilo kom drugom innfrastrukturnom projektu, ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena. Svaki izvođač radova to mora da poštuje, bez izuzetka, i svako narušavanje privatnog poseda građana je nedopustivo i zakonom kažnjivo.

U razgovoru je postignut dogovor o održavanju sastanka u istom formatu i u narednom periodu, kako bi se ispratili pomaci u rešavanju ovih pitanja. Vlada Srbije je u svakom trenutku otvorena za sve građane i zaštitu njihovih prava, jer ne postoji nijedan interes za državu koji može biti iznad toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *