21 novi pozitivan slučaj, ukupno 263. Izlečeno 57

Na osnovu svih, do jutros, pristiglih rezultata, ukupan broj Kovid pozitivnih lica na području gornjomilanovačke opštine  u  trećem piku je 263. Rezultati stalno pristižu i brojevi se uvećavaju – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktor Doma zdravlja.

Od tog ukupnog broja 5 lica je preminulo, dok je 57 lica izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije).

Trideset pet Kovid pozitivna lica je hospitalizovano i to najvećim delom u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.

Preostala Kovid pozitivna lica, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u Subotu 21.11.2020.godine, obavljeno je 104 pregleda. Urađeno je 27 seroloških i 19 antigenskih testova.

Deset lica je hospitalizovano.

-Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba. Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe – stoji u izveštaju.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).

Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi. Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *