Žute kese za otpad licima koja su u izolaciji

U cilju borbe protiv korona virusa, Javno komunalno preduzeće “Komunalac” u Čačku licima kojima je određena mera kućne izolacije podeliće na kućnu adresu plastične vreće, kese žute boje za odlaganje otpada, navodi se u saopštenju.

Odluka da se dele žute kese doneta je na osnovu stava Gradskog štaba za vanredne situacije, a vršiće se u saradnji sa Komunalnom inspekcijom i milicijom.

Objašnjava se da se u te kese odlaže isključivo materijali za jednokratnu upotrebu,  kao što su ubrusi, krpe, papirne maramice, maske, rukavice i slično i ne smeju se koristiti u druge svrhe.

Žute kese sa tim otpadom ne smeju se odlagati u kontejnere za komunalni otpad, upozorava se u saopštenju i dodaje da će žute kese biti preuzimane sa kućne adrese najmanje jednom sedmično. 

JKP “Komunalac” će ovim aktivnostima pristupiti u najkraćem mogućem roku, a za ove namene, korisnicima je dostupan kontakt telefon 032 5374 055, u radno vreme, i 064 814 8081, 24 časa, gde se mogu informisati o eventualnim daljim postupcima.

Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *