Živite za te zastave, čuvajte Srbiju!

-Živite za te zastave, čuvajte Srbiju, bićemo nesalomiv orah svima koji pokušaju da nas slomiju – poručio je danas predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić na svečanosti povodom uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Takovu.

-Danas je svečani, važan dan za nas i  želim da ljudi u Srbiji znaju da su ovo dve najelitnije jedinice naše armije – poručio je u Takovu Aleksandar Vučić iistakao da su ove jedinice uvek bile na braniku naše otadžbine, da su uvek  primale prvi i najteži udar , da su bili uz svoj narod i kad niko drugi nije želeo da ode na određena bojišta, pripadnici 63. Padobranske i 72. Specijalne brigade uvek su tamo išli.

-Vi ste najhrabriji deo našeg naroda, vi ste najbolji deo nas i ja sam danas predsednik koji je ponosan na činjenicu da mogu da vam vratim zastave ponosa, zastave časti. I ono što sam rekao Italijanu i Zoniću, koji su u ime svojih brigada preuzeli zastave, da su te zastave simbol slobode, nezavisnosti, časti i obraza naše Srbije I da te zastave nikada ne bi smele da padnu u ruke neprijatelja. Vi ste ti koji ste u tim zastavama dobili zalog i obavezu ali i opomenu za sve nas , da dok je tih zastava, dok su uzdignute  i mi i Srbija postojimo. Ne postoji bolje mesto za uručivanje tih zastava od Takova, gde je Miloš Veliki podigao Drugi srpski ustanak. Mi danas ne pozivamo u rat, samo kažemo svima da ćemo da čuvamo mir i stabilnost, ali i da ćemo biti nesalomiv orah za svakog ko pokuša da ga polomi –  rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da veruje da je Srbija na dobrom putu i da, uz racionalan pristup, čuvanje mira i razumevanje naše pozicije u svetu, te odgovornost i razum svih nas može mnogo toga da postigne u narednom periodu.

Foto: Moravički Portal

Upitan da li će Srbija u okolnostima u koijima se svet menja, a ona sama diže ekonomski i na spoljnjem planu imati šansu i uspeti ovaj put „prevarimo“ istoriju i same sebe i da zemlja dođe na mesto gde pripada u evropskim i svetskim okvirima, Vučić je rekao da Srbija mnogo toga moze da uradi i da je za to potrebna disciplina, odgovornost i razumno ponašanje.

-Pripreme za posetu Vladimira Putina Srbiji su u toku- rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao – izvesno je da će stranica Miroslavljevog jevanđelja, koja se nalazi u Rusiji, biti vraćena u Srbiju,- ali nije mogao da potvrdi da će se to desiti tokom posete predsednika Ruske Federacije Srbiji, u oktobru.

Foto: Moravički Portal

Vučić je rekao da su već počeli razgovori i pripreme za posetu Putina, da se ubrzavaju radovi na Hramu Svetog Save, a u to vreme je i godišnjica oslobođenja Beograda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u oktobru biti održana najveća vojna parada u poslednjih 75 godina i prikaz „svega što u Vojsci Srbije leti i puca“.

-Za oktobar se spremamo kada ćemo napraviti nešto što nismo u predhodnih 75 godina, od oslobođenja zemlje. Biće predstavljeno sve što leti, puca i sve što imamo kako bi pokazali svu vojnu moć i snagu Srbije-, rekao je Vučić novinarima u Takovu.

Foto: Moravički Portal

Vučiću oficirska sablja za posvećenost napretku VS

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas oficirsku sablju predsedniku i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za njegovu posvećenost vojsci. Vučiću je oficirska sablja uručena na svečanosti uručenja zastava ponovo oformljenim 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije u Takovu.

-Ovo je istorijski dan za naše dve brigade, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade-  poručio je danas ratni komandant general-major Ilija Todorov na svečanosti uručenja zastavama u Takovu. On je istakao da je velika čast što predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić dodeljuje vojne zastave povodom formiranja dve elitne jedinice.

Foto: Moravički Portal

Svečanost u takovskom spomen-kompleksu obeležio je  defile 20 podešelona pripadnika i veterana 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, a izvedeni su i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, padobranski skokovi, kao i prikaz naoružanja i vojne opreme.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *