Zbog širenja Kovida-19, naložena pojačana higijena, dezinfekcija i kontrola primene protivepidemijskih mera

Gradski štab za vanredne situacije razmatrao je na današnjoj sednici epidemiološku situaciju u Čačku i doneo zaključke koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19.

Gradski štab za vanredne situacije

Javno komunalnom preduzeću  Komunalac je naloženo da pojača higijenu i dezinfekciju na zelenoj pijaci posebno kod tezgi gde se prodaju mlečni proizvodi, kao i da preduzme aktivnosti na dezinfekciji otvorenih javnih površina po prioritetima.

Zaključeno je da Zavod za javno zdravlje putem medija informiše građane o značaju prevencije, očuvanja zdravlja i značaju odgovornog ponašanja, a u cilju smanjenja širenja zarazne bolesti Kovid-19.

Ukoliko bude potrebno , preduzeće se sve aktivnosti na pružanju materijalne i tehničke pomoći na ponovnom otvaranju prostora  sportske hale „Mladost“ u Atenici za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zarazne bolesti Kovid-19.

Preporučeno je sanitarnoj inspekciji da intezivira rad na kontroli sprovođenja Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti i propisa donetih na osnovu ovog zakona.

Poslodavcima je preporučeno da u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa korona u odnosu na zaposlene i korisnike usluga primene sve preventivne mere utvrđene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i svim drugim merama koje propisuje Vlada Srbije i Republički krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa.

Upućen je apel građanima da se pridržavaju svih mera i preporuka donetih u cilju suzbijanja koronavirusa.

Navodi se da će Gradski štab za vanredne situacije pratiti epidemiološku situaciju i u skaldu s tim preduzimati dalje mere.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.