Završni radovi na Ulici Tihomira Matijevića

Danas se asfaltira ulica Tihomira Matijevića u dužini od 350 metara, u postojećoj širini koja je u proseku 6,5 metara. Radovi na rehabilitaciji saobraćajnice obuhvatali su frezovanje postojećeg asfalta, radi obezbeđenja prostora za dogradnju predviđenih slojeva za ojačanje postojeće kolovozne konstrukcije, zamenu oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih, regulisanje postojećih šahti i slivnika, pripremu podloge za ugradnju nosećeg asfalta BNHS 22, debljine 7 cm, na mestima gde je to bilo predviđeno u skladu sa stanjem na terenu, odnosno u skladu sa izrađenom projektnom dokumentacijom i ugradnju habajućeg sloja AB 11 debljine 5 cm. Ugovorena vrednost radova iznosi 5.347.380,00 dinara sa PDV-om,  a izvođač radova je preduzeće „SVIN“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca.

Predsednik Opštine Dejan Kovačević obišao je danas radove na ovoj ulici.

„Ukupno 9 ulica se rehabilituje na gradskom području opštine Gornji Milanovac što nikad nije rađeno u jednoj građevinskoj sezoni. Danas se završavaju radovi na Ulici Tihomira Matijevića, a na delu ulice Ilije Birčanina juče je postavljen završni sloj asfalta. I pored borbe sa koronom, mi nastavljamo da radimo i gradimo, i plan koji smo imali za izgradnju ulica u gradu, lokalnih saobraćajnica i nekategorisanih puteva ćemo u ovoj godini i ispuniti. Naravno, moraćemo da pratimo izvršenje budžeta obzirom da su prihodi realno pali zbog ova tri meseca, a mi najviše prihoda dobijamo od poreza na zarade, ali ćemo svakako ispuniti sva ona naša obećanja koja smo dali građanima. Na nekim pozicijama ćemo smanjiti radove, ne mislim na ulice, već na izgradnju zatvorenog bazena, na primer, koji će verovatno sačekati narednu godinu. Ono što je značajno reći jeste da rehabilitacijom ulica koje nisu rađene u prethodnih trideset godina, mi dobijamo moderne saobraćajnice ovde u Gornjem Milanovcu, i nadam se da ćemo nastaviti istom dinamikom, uz pomoć Vlade Republike Srbije, izgradnju potpuno nove infrastrukture u narednim godinama, kao što smo i obećali, na teritoriji naše Opštine“ – rekao je Kovačević.

Predmetni radovi izvode se u skladu sa obezbeđenom projektno-tehničkom dokumentacijom i dozvolama dobijenim od strane nadležnih organa. Tokom trajanja radova izvršena je obustava saobraćaja na delu ulice gde se izvodi rehabilitacija, a iz Opštinske uprave zahvaljuju se građanima za ukazano strpljenje i razumevanje.

„Mi smo planirali da još više ulažemo u putnu infrastrukturu kada su u pitanju sela. To su lokalni i nekategorisani putevi. Ovih 9 ulica koje su planirane za ovu godinu ćemo prema planu i uraditi. Trebalo bi i Železničku ulicu da rekonstruišemo do samog kraja, ali moramo da sačekamo dok ne krenu radovi na kotlarnici za biomasu i gas, kako bi sve instalacije uspeli da provučemo ispod asfalta i zbog toga smo ove godine odustali od rekonstrukcije te ulice koja je u izuzetno lošem stanju. Ove godine ćemo je okrpiti, da bi sečekali narednu godinu, kako bi mogli da provučemo sve instalacije. Moram da napomenem, da se u ulicama koje sada asfaltiramo, menjaju i sve instalacije koje se nalaze ispod asfalta, kako ne bi dolazilo do pucanja vodovodnih cevi, zagušenja kanalizacije i slično. Tako da svuda gde možemo da zamenimo instalacije, mi to i radimo, pre postavljanja asfalta“ – rekao je Kovačević.

U Ulici Rada Končara danas se kopa rov, odvozi se materijal i obavljaju se monterski radovi, podzemne instalacije, vodovod i kanalizacija.

Moravički Portal / Milica Vukelić / Foto: GM PRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.