Završetak radova u ulicama Vojvode Milana i Ljubićskoj

Danas će biti završeno postavljanje završnog sloja asfalta u Ljubićskoj ulici, kao i kružni tok koji spaja Ljubićsku i industrijsku zonu. Asfaltiranje ulice  Vojvode Milana završeno je juče. Ukupna vrednost radova izvedenih u ove dve ulice je oko 16 miliona dinara.

-Ovo je samo početak radova na rehabilitaciji gradskih ulica planiranih za ovu građevinsku sezonu, jer u gradske ulice dugo nije ulagano – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac , prilikom obilaska radova  i dodaje – u toku je javna nabavka za asfaltiranje još devet ulica u gradu i prigradskim naseljima a za tu namenu opredeljeno je oko 105 miliona dinara.

Kovačević kaže da je Javnom nabavkom koja je raspisana predviđeno je da se uradi i Solunska ulica koja je od velikog značaja,  obzirom da se sam grad proširio na tu stranu i da  očekuje da će uspeti u da se u rekordnom roku završi sve što je  planirano.

Prema rečima Dejana Kovačevića, predsednika opštine, u toku je  pribavljanje projektne dokumentacije za još neke ulice u kojima su radovi predviđeni za drugu polovinu godine.  Plan je da se u  u isto vreme urade i kišna i fekalna kanalizacija, i da se na taj način završi  kompletan posao koji će omogućiti da ulice traju 20-30 godina.

Sanacija Lunjevačkog puta – početkom juna

-Početkom juna biće korigovani  radovi na Lunjevačkom putu i  dogovor sa izvođačem je da korekciju uradi o svom trošku – kaže Kovačević i naglašava – svaka šahta će biti nivelisana i biće rešen deo gde je nastao problem sa površinskim vodama. Radovi na Lunjevačkom putu biće završeni do kraja meseca.  Prvog juna završava se Javna nabavka i svih devet ulica će polovinom jula biti završene – zaključio je Kovačević.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *