Završeno asfaltiranje važnog putnog pravca u selu Lipnica kod Čačka

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima obišao je proteklog vikenda deonicu asfaltiranog putnog pravca u selu Lipnica, poznatom voćarskom kraju.

Milun Todorović

“Zajedno sa meštanima mesne zajednice Lipnica, obišli smo okončane radove na asfaltiranju glavnog puta koji vodi do Doma u Lipnici. Dužina putnog pravca iznosi 2.400 metara, a vrednost investicije je 18 miliona dinara. Investitor radova je Vlada Republike Srbije preko Javnog preduzeća Putevi Srbije”, naveo je Todorović.

Saobraćajnica koju su meštani čekali mnogo godina, od izuzetne je važnosti pre svega zbog vrednih domaćina, proizvođača voća i povrća, ali i mladih ljudi koji su ostali na selu.

“Hteo bih da se zahvalim gradonačelniku što su nam izašli u susret i asfaltirali deonicu puta koja je bila u veoma lošem stanju. Ogromna oštećenja često su pravila havarije i na automobilima”, izjavio je meštanin Lipnice Nenad Šićević.

Todorović je obišao i gazdinstvo porodice Šićević koji godišnje proizvedu više od 1000 tona jabuka, a koje izvoze  i za Indiju.

Obećao je da će naredne godine početi izrada projekta navodnjavanja velikih zasada voća u ovom kraju.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.