Završena Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Prilikom Redovne akcije dobrovoljnjog davanja krvi, Crveni krst Gornji Milanovac i zavod za Transfuziju krvi Kragujevac –u osnivanju vodi se računa o dobrovoljnim davaocima i poštuju preporuke Ministarstva zdravlja. Lekarski pregled i merenje temperature uobičajene su pripreme i procedura kada su u pitanju dobrovoljni davaoci krvi.

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta
Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta

– Situacija sa Korona virusom je svakako uticala na nešto manji odziv dobrovoljnih davalaca danas, pa apelujemo na sugrađane da se priključe sledećoj akciji jer su sve mere zaštite preduzete i nema razloga za strah. – rekao je za GM PRESS Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu.

Iz Crvenog krsta smatraju je upravo tokom pandemija i vanrednih situacija, krv najpotrebnija. Prema Ivovićevim rečima, u današnjoj akciji prikupljene su jedinice negativne krvne grupe, čije zalihe najčešće nedostaju.

– Prethodnih akcija smo apelovali na davaoce sa negativnom krvnom grupom koji su najviše i učestvovali u današoj akciji, a nadamo se da će tokom sledeće akcije doći još veći broj dobrovoljnih davalaca – rekao je Ivović.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi je za dve nedelje, a iz Crvenog krsta apeluju na sugrađane da budu heroji i daju krv.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.