Zatvoreni svi ulazi zgrade koju Dom zdravlja deli sa Opštom bolnicom

Juče je u Milanovačkom Domu zdravlja evidentirano 57 poseta pacijenata, od kojih je većina  mogla putem telefona da dobije potrebne informacije.

Od danas su zatvoreni svi ulazi  zgrade koju Dom zdravlja deli sa Opštom bolnicom. Na jednom mestu će moći da se uđe u Ustanovu, tu će biti zdravstveni radnik koji ima beskontaktni toplomer i vršiće trijažu pre ulaska pacijenata –  rekao je dr Čivović i dodao – ista procedura biće obavljana i u Tihomira Matijevića, na delu za zdravu populaciju a Prijemna ambulanta od sinoć radi 24 sata. Telefoni ove Ambulante takođe su dostupni 24 sata.

Juče je obavljeno  8 pregleda, određene su 2 mere kućne izolacije, u konsultaciji  sa epidemiologom, a  nakanadno će  dobiti rešenja. Služba Hitne medicinske pomoći imala je 7 kućnih poseta i 6 pregleda u Službi od čega dva u vreme policijskog časa.

U Dispanzeru za žene juče su evidentirane 22  trudnice. Radno vreme dispanzera je od 7-18, sve neophodne informacije mogu se dobiti i putem telefona. Stomatološka služba obavila je  8 intervencija. U Domu zdravlja imaju zaštitnu opremu a u narednim danima očekuju nove količine zaštitnih sredstava za osoblje.

Od juče je uvedena nova organizacija, koja podrazumeva da se  uzorkovanje materijala za labaratoriju radi  u Prijemnoj ambulanti Doma zdravlja. Preporuka Ministarstva je da se u okviru primarne zaštite obavljaju i rendgenska simanja , u toku dana biće obavljena provera da je i kako izvodljivo ili će se u tu namenu izdvojiti poseban prostor u okviru Opšte bolnice – zaključio je dr Čivović.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *