Zabeležen prvi slučaj Korona virusa u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu zabeležen je prvi slučaj korona virusa, rekao je danas komandant štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević. On je istakao da je u pitanju osoba koja radi u Čačku, a živi u Gornjem Milanovcu i trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji. Osamnaest osoba je doputovalo u Gornji Milanovac i oni će u samoizolaciji biti narednih 14 dana a primena te mere će biti kontrolisana od strane policije. 

Članovi štaba doneli su mere poput potpunog prestanka rada Kulturnog centra, biblioteke „Braća Nastasijević“, Muzeja Rudničko-takovskog kraja, Sportsko rekreativnog centra Breza, teretane i igraonice. Ugostiteljski objekti radiće od 8-20 sati. Takođe, biće zatvorena Mlečna pijaca, dok će Zelena nastaviti da radi uz obavezu JKP Gornji Milanovac da svakodnevno obavlja dezinfekciju prostora. 

Dejan Kovačević, komandat Štaba za vanredne situacije još jednom je naglasio da je neophodno da stariji sugrađani ostanu kod kuće i da ni u kom slučaju ne izlaze van stanova, kuća i dvorišta. Korisnici Narodne kuhinje ne treba da dolaze u prostorije Cvrenog krsta po obroke, jer će im oni svakodnevno biti isporučeni na kućnu adresu.

Svi stariji od 65 godina, mogu pozvati brojeve telefona kako bi dobili potrebne informacije:

Lokalna samouprava: 032/515-00-50 

Crveni krst:                 032/711-267

Niveus tim:                  032/711-406

Opširniji izveštaj sa Sednice Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, pogledajte u našoj Centralnoj informativnoj emisiji „Dan“ u 18.30,20 i 22 sata.

Za Moravički Portal iz Gornjeg Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *