Za vikend tradicionalni koncert KUD ,,Šumadija“

Kulturno umetničko društvo ,,Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca dugi niz godina u januaru svojim sugrađanima priređuje folklorni užitak.  Kroz igre i pesme našeg kraja, cele Srbije, ali i šire predstavljaju tradiciju, a ovog vikenda, zbog velikog interesovanja Milanovčana, upriličiće tri koncerta u dva dana.

Prvog dana, 18. januara, u Domu kulture koncerti će biti održani u 17 i 20 časova, dok je za naredni dan, 19. januara, nastup zakazan za 19 sati.

Predsednik KUD „Šumadija“ Aleksandar Tulović, Foto: moravicki.rs

,,KUD ,,Šumadija“ ove godine slavi i svoj četrnaesti rođendan, pa ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane, ljubitelje folklora, lepe igre i pesme da nam se pridruže i pogledaju ovogodišnji tradicionalni koncert“, rekao je predsednik ovog kulturno-umetničkog društva Aleksandar Tulović.

Kulturno umetničko društvo „Šumadija“ broji oko 600 članova organizovanih u petnaest grupa i jedno je od najbrojnijih udruženja mladih u čitavom regionu. Ciljevi udruženja su razvoj, afirmacija i propaganda kulturno-umetničke delatnosti, edukacija mladih o značaju čuvanja tradicije i razvoja nacionalne kulture, kao i saradnja i druženje sa drugim udruženjima u zemlji i inostranstvu koja se bave istim ili sličnim aktivnostima.  Osnovano je na Božić 2006.godine, a tokom svih ovih godina Šumadinci su održali veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovali u humanitarnim akcijama i ugostili brojna kulturno-umetnička društva iz Srbije, ali i drugih zemalja.

Od 15 grupa KUD-a ,,Šumadija’’, na ovogodišnjem tradicionalnom koncertu učestvovaće njih 10. Program će, kao i do sada, biti raznovrstan, a o kvalitetu njihovih nastupa u prilog ide činjenica da je ovo umetničko društvo prepoznato i podržano od najvećih imena srpskog folklora.

Koncert KUD „Šumadija“, Foto: moravicki.rs

Kristina Ponjavić / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *