Za sva otkazana putovanja vaučer u vrednosti uplaćenog iznosa

Agencija „Air tours“ nije radila gotovo 2 meseca tokom vanrednog stanja, a od prošle nedelje njihova vrata ponovo su otvorena. Sva uskršnja putovanja bila su otkazana usled pandemije korona virusa kojom je pogođen gotovo čitav svet, a sada, kada se situacija polako smiruje, mnogi se pitaju da li će uopšte ovog leta biti moguće organizovati odmor, pogotovu oni koji su unapred planirali da posete neku od svojih omiljenih destinacija i koji su već uplatili aranžmane.

U agenicjii „Air tours“ kažu da putnici nemaju razloga za zabrinutost, jer će novac koji su uplatili svakako moći da iskoriste.

Slađana Manojlović
Slađana Manojlović, Foto: Moravički Portal

„Što se tiče putovanja koja su otkazana do sada, dakle uskršnja, prvomajska i prve dve smene za letovanje u Grčkoj, putnicima će biti dodeljeni zamenski vaučeri u vrednosti uplaćenog iznosa koje će moći da iskoriste do 31. decembra 2021. godine. Onima koji ne iskoriste svoje vaučere, novac će biti refundiran početkom 2022. godine“ – objasnila je Slađana Manojlović.

Kako smo saznali deo putnika se opredeljuje da u ovoj situaciji ipak iskoristi mogućnost putovanja, ali ima i onih koji bi radije da otkažu odmor i sačekaju neki bolji trenutak. Dosta putnika je zabrinuto za zdravlje, pogotovu što još uvek nema zvaničnih informacija o merama koje se primenjuju u stranim zemljama, poput Grčke, gde je i prodato najviše aranžmana.

Air tours
Air tours, Foto: Moravički Portal

„Imali smo informaciju do pre neki dan da će od 15.juna moći da se putuje turistički, međutim danas već imamo drugu informaciju i uglavnom su sva putovanja odložena do 1. jula. Svi se plaše da li će morati da se testiraju, da li će morati da budu u karantinu, i zbog toga bi radije da odlože putovanje, ali ima i onih koji bi želeli da ih ubacimo u prvu sledeću smenu, kako bi iskoristili mogućnost za odmor što pre“ – rekla je Slađana Manojlović iz agencije „Air tours“.

Sve dok većinu informacija vezanih za mere koje se primenjuju u različitim zemljama  saznaju iz medija,  a ne putem zvaničnih kanala komunikacije, u ovoj agenciji kažu, neće moći sa sigurnošću da odgovore na neka od pitanja koja im postavljaju klijenti.

Što se tiče avio saobraćaja, za sada su obnovljene 3 linije, i one će sigurno funkcionisati po redu letenja do 31. maja. Sa beogradskog aerodroma leti se za Frankfurt i Cirih, a sa niškog za Dortmund. U narednim danima biće realizovani i letovi za Pariz, Beč i Ljubljanu. Atinski aerodrom počeće sa radom 15. juna, a svi ostali Grčki aerodromi otvoriće se 1. jula. Prvi let za Njujork očekuje se 6. juna, ukoliko u međuvremenu ne dođe do nekih izmena.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *