Za 170 mesta u vrtiću konkurisalo više od 800 čačanskih mališana

Početkom aprila u Čačku je raspisan konkurs za upis dece u vrtić, a sudeći prema broju prispelih prijava roditelji su se odlično snašli jer je najveći broj zahteva predškolskim ustanovama stigao elektronskim putem. Budući da je konkurs raspisan u sred pandemije, Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“ je rok za podnošenje prijava produžila na dodatne dve nedelje po ukidanju vanrednog stanja, kako bi roditelji imali dovoljno vremena da pribave potrebnu dokumentaciju. Poslednji rok za podnošenje prijava je bio 25. maj, a interesovanje za upis nikad veće.

Suzana Simeunović
Suzana Simeunović, Foto: Moravički Portal

„Nikad do sad nismo primili ovoliki broj zahteva. Treba napomenuti da se još uvek obrađuju zahtevi koji su juče podneti i da broj od 810 zahteva koji nam je prispeo, nije konačan“, izjavila je Suzana Simeunović, direktorka PU „Moje detinjestvo“.

Roditelji koji su podneli pogrešnu ili nepotpunu dokumentaciju imaće dovoljno vremena da upravi predškolske ustanove dostave ispravna dokumenta. Komisija za upis će razmatrati samo potpune i ispravne prijave.

„Komisija sada pristupa obradi prispele dokumentacije. Kontaktiraćemo sve roditelje koji nisu dostavili sve što je konkursom bilo propisano. Očekujem da ćemo do 10. juna na našem sajtu ali i na oglasnim tablama svih naših vrtića istaći rezultate ovogodišnjeg upisa“ rekla je Simeunović.

Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“ ove godine upisuje ukupno 170 mališana uzrasta od jedne do šest godina. Najviše slobodnih mesta zbirno u svim objektima biće za jednogodišnjake, prijema će biti i u Leptiriću i Poletarcu, koji će primati trogodišnjake. Uporedo sa ovim, u toku je i konkurs za prijem mališana za pripremni predškolski program.  

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *