Vuk Sretenović počeo pripreme za nastup za takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“

Iako se zbog pandemije korona virusa još uvek ne zna da li će se dečje muzičko takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ koje je prema najavama, trebalo da se održi 24. juna ove godine u Vranju, biti održano u prisustvu publike, naš predstavnik, Vuk Sretenović počeo je sa svojim mentorima pripreme za nastup.

U ovom takmičenju, scenski nastup je veoma bitan. Koreografija i izraz, često su presudni uticaji kada se biraju najbolji. S tim u vezi, razgovarali smo sa Aleksandrom Markovićem, stejdž performans direktorom televizijskog programa „Ritam Evrope“.

Foto: Aleksandar Marković, stejdž performans, direktor televizijskog programa Ritam Evrope / Moravički Portal

– Naše muzičko takmičenje je prethodnih godina bilo praćeno širokim auditorijumom, ove godine je to neizvesno pa čekamo preporuke i odobrenje struke, ali ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim je da će takmičenja biti i da će biti televizijski prenos. – rekao je Aleksandar Marković, stejdž performans direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“, dodavši da je naš kandidat, Vuk Sretenović, kompetentan takmičar za visok plasman. – Počinjemo sa uvežbavanjem i njegovog vokalnog izvodjenja, koreografije i njegovog televizijskog i scenskog nastupa. – kaže Aleksandar.

Naš takmičar predstavljaće švajcarsku pesmu sa prošlogodišnjeg „Eurosonga“. S obzirom da i ove godine učestvuju 24 grada, očekuje se dobar šou i pored situacije sa virusom koja nas je snašla.

Foto: Miloš Marković, muzički direktor festivala Ritam Evrope / Moravički Portal

– Pooštrili smo kriterijume, kada je nastup na ovom takmičenju u pitanju – kaže Miloš Marković, direktor festivala „Ritam Evrope“, pa će ovo biti veliki izazov za sve takmičare, i najbolji će zaista i pobediti. Želeo bih da se zahvalim opštini Gornjeg Milanovca na odličnoj organizaciji audicije i što nam uvek izlazi u susret. Ukoliko vaš predstavnik pobedi, putovaće u zemlju koju predstavlja, tj. Švajcarsku i dovešće festival u vaš grad, što bi nam bilo drago, ali od njega sve zavisi – istakao je naš sagovornik Miloš Marković, direktor festivala „Ritam Evrope“.

Kako izgleda početak i da li je spreman za probe, pitali smo našeg takmičara, šesnaestogodišnjeg Vuka Sretenovića, inače, učenika Srednje Muzičke škole u Čačku.

– Pripremiću se sa koreografima i profesorom pevanja, izvešću švajcarsku pesmu sa „ Eurosonga“ i potrudiću se da predstavim svoj grad u najboljem svetlu.

Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine i osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

Mladi muzički talenti predstavljaće evrovizijkse pesme 24 evropske zemlje, a ocenjivaće ih žiri iz svih gradova kao i publika SMS porukama.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *