Vrednost novčanih donacija oko 1.800.000 dinara

U protekla 24 sata, od pristiglih rezultata testova iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, dva lica potvrđeno su pozitivna na Kovid 19.

Jedno lice je iz kontakata prethodno zaraženih, a drugo lice je novo, i čitava porodica je, prema novim instrukcijama, testirana u ranim jutarnjim časovima. Za još dva člana porodice potvrđen je pozitivan rezultat. Za dve osobe stigli su negativni rezultati, i one su otpuštene u kućnu izolaciju.

“Od početka pandemije ukupno 39 lica sa teritorije naše opštine zaraženo je Kovidom 19, nažalost, 4 lica su preminula, a 10 ih je izlečeno. U ovom trenutku 25 pacijenata se nalazi na lečenju od ovog virusa” – rekao je Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Gornji Milanovac, dodavši da je dobro što su sva novozaražena lica već poznata. U pitanju su lica sa spiska kontakata, koja se već nalaze u izolaciji, osim jednog lica, čiji će kontakti biti ispitani u toku dana. On je takođe rekao da su sve mere koje preduzima Vlada Republike Srbije dovoljne ukoliko ih se svi pridržavamo.

Brojni privredni subjekti uključili su se u akcije pomoći građanstvu, od kada je uvedeno vanredno stanje,  ili preko Opštine Gornji Milanovac ili preko Doma zdravlja i Opšte bolnice. Kovačević je pročitao spisak kompanija koje su donirale novac, zaštitnu opremu ili proizvode za pakete pomoći koji su podeljeni najugroženijim stanovnicima naše opštine.

“Jedno veliko hvala svim našim privrednicima. Ponovo pokazujemo ono što smo pokazali više puta do sada, a to je da sinergijom privrede i Opštine Gornji Milanovac, zajedničkim angažmanom, uvek dolazimo do najboljih rezultata. Kompanije koje su pomogle su: “Tetrapak production doo”, “Papir print”, štamparija “RP doo”, kompanija “Takovo”, ROC “Rudnik”, “Pamin doo”, “Neven komerc doo”, “Nenel group doo”, “Flint group balkan doo”, “Panda doo”, “Move doo”, “Pečat HD”, “Tipoplastika doo”, “Interplet gradnja”, “Maksmil”, “S – group”, “Spektar”, “Čeković mlin”, “Interplast”, “Kumovi doo”, SZR “Zrnce po zrnce”, mlekara “Promlek”, veterinarska apoteka “Vetamedika”, Udruženje pčelara “Matica”, “Cobra-riv”, “Foka”, “Kim”, “Bodri”, “Grill G”, knjižara “Mišković” i “C proizvodnja i promet Krem Krem” – saopštio je Kovačević zahvalivši se u ime svih građana Opštine Gornji Milanovac. Kovačević je rekao da je vrednost donacija samo u novcu oko 1.800.000 dinara, ali da će tačan iznos biti saopšten kada vanredno stanje bude ukinuto, a bilo je i mnogo donacija u robi, poput brašna, suhomesnatih, mlečnih i drugih prehrambenih proizvoda.

Što se tiče mera koje je donela Vlada Republike Srbije, u toku policijskog časa, jedno lice prekršilo je meru zabrane kretanja. Ono je privedeno kod sudije za prekršaje i izrečena mu je novčana kazna.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *