Vredna donacija „Papir printa“ Opštoj bolnici

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu dobila juče značajnu donaciju od firme Papir print.

Dr Predrag Šutić / Foto: Moravički Portal

U pitanju je  tunel koji služi za dezinfekciju  civila i osoblja koje koristi zaštitnu opremu u situaciji epidemije Covid 19 – rekao je danas dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i dodao –  bazira se na rastvoru alkohola 70% , vrši se raspršivanje i dezinfikuje osoba koja prolazi kroz tunel dužine 5 metara. Dr Šutić se zahvalio preduzeću „Papir print“ na ovoj veoma značajnoj donaciji.

Na plućnom odeljenju Opšte Bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno je smešteno 4 pacijenta potvrđenih na COVID 19. Načelnik Službe, Milko Milovanović kaže da su trenutno svi u dobrom opštem stanju.

Imajući u vidu da se  prvi put suočavamo sa ovakvom vrstom epidemije, kao i ceo svet, nije lako – rekao je dr Milko Milovanović, načelnik Službe za plućne bolesti Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i dodao –  svakodnevno su tu novi slučajevi ali na sreću u našoj Bonici je situacija povoljnija u odnosu na druge gradove. Ova donacija nam je veoma značajna, zahvaljujem  se donatorima koji su na ovaj način olakšali naš rad – zaključio je Milovanović.

Tunel koji je postavljen ispred Grudnog odeljenja nije jedina donacija milanovačke privrede, u narednom periodu očekuje se još nekoliko.

Dosta kompanija se već uključilo u akcije doniranja, kako u novcu tako i u namirnicama, što dosta znači za Opštu bolnicu – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodaje –  osim Papir printa, Bolnici je donaciju uputio i Treta pak i ovog puta im se zahvaljujem. Opština Gornji Milanovac je iz robnih rezervi opredelila jednu količinu alkohola koja se koristi u svrhu dezinfekcije, kada se potroši ova zalihu obezbedićemo dodatne količine.

Dejan Kovačević / Foto: Moravički Portal

Želim da se zahvalim svim zaposlenima u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, jer nose najveći teret u ovom periodu, najiskrenije im se zahvaljujem za sve što rade za građane Gornjeg Milanovca.  Još jednom se zahvaljujem i milanovačkoj privredi, koja je uvek bila odgovorna prema opštini i građanima i što su i ovoga puta izašli u susret –  zaključio je Kovačević.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *