Vojska sanira posledice poplava širom Srbije

Nakon vremenskih nepogoda, koje su zadesile gotovo čitavu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

U opštini Arilje, vojska pomaže u čišćenju poplavljenih domaćinstava, dok se u Ivanjici ubrzano radi na sanaciji putne infrastrukture i osposobljavanju vodozahvata, kako bi meštani konačno dobili vodu.

Pripadnici Vojske Srbije nastavljaju radove na obnovi oštećenih puteva u selu Vučak u opštini Ivanjica i u više sela u opštini Prokuplje, dok u Arilju pomažu u raščišćavanju nanosa u poplavljenim domaćinstvima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije počele su radove na vodozahvatu Rzinje u opštini Ivanjica, neophodne za uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja stanovništva.

Rade i na sanaciji bedema u vodozahvatu podno Jastrepca odakle se vodom za piće snabdeva Prokuplje.

Do normalizovanja snabdevanja vodom, auto-cisterne Vojske Srbije sa pijaćom vodom biće raspoređene u Blacu, Ivanjici i selima u okolini Kruševca.

Ovih dana pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na ojačanju nasipa uz obalu Ibra, postavljanju teškog mehanizovanog mosta u opštini Mali Zvornik, vodosnabdevanju građana Gornjeg Milanovca, te dezinfekciji javnih površina i ispumpavanju vode iz poplavljenih proizvodnih objekata u Trsteniku.

Kako je saopšteno, Vojska Srbije je i ovog puta među prvima pritekla u pomoć građanima pogođenim prošlonedeljnim poplavama i ostaje spremna da do normalizacije stanja u najugroženijim opštinama angažuje ljudstvo i mehanizaciju.

Moravički Portal / RTV / Foto: Ministarstvo odbrane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.