Visok vodostaj Zapadne Morave ugrozio vodosnabdevanje Čačka

Visok vodostaj Zapadne Morave prouzrokovao je kidanje cevi za vodu i kanalizaciju kod mosta na obilaznici oko Čačka, zbog čega je tokom noći i jutra jedan broj korisnika imamo smanjen dotok pijaće vode, potvrđeno je danas agenciji MNA u Javno komunalnom preduzeću “Vodovod”.

Kako niko nije prijavio kvar, a rezervoari su se praznili, radnici tog preduzeća su noćas pešice obilazili trase kuda prolaze glavni cevovodi.

Tek nakon zatvaranje određenih cevovoda uočen je problem u koritu Zapadne Morave. Visok vodostaj pokidao je cevi fi-400.

U JKP Vodovod objašnjavaju da su tokom jutra zatvorene obe strane cevi i da je promenjen smer distribucije vode u sistemu.

Rezervoari se polako pune pa će tokom dana vodosnadbevanje biti normalizovano.

Postoji mogućnost da se u nekim delovima grada pojavi zamućena voda, zbog čega građani treba da na slavinama puste vodu da otiče sve dok se ne pojavi bistra ili da pozovu Vodovod kako bi radnici isprali mrežu.

Iz JKP Vodovod napominju da su u stalnom kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje Čačak i da se prati ispravnost vode.

Situacija na Rzavu se delimično stabilizovala pa preduzeće iz Arilja čačanskom Vodovodu isporučuje 450 litara vode u sekundi, od toga 400 za gradsko područje.

Moravički Portal / MNA / Foto: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *