Veliki uspeh milanovačkih gimnazijalaca iz matematike i fizike

Rad i vezbanje doveli su ih do uspešnih rezultata. Na Okružnom takmičenju iz matematike održanom 1. marta u  gimnaziji „Takovsku ustanak“ u Gornjem Milanovcu, gimnazijalci Luka Petković i Lazar Tanasković osvojili su drugo mesto. Na takmičenju je učestvovalo šezdesetak takmičara iz svih razreda srednjih škola  iz Ivanjice, Čačka, Milanovca, itd. Veliki uspeh Lazar Tanasković postigao je i na Okružnom takmičenju iz fizike u Čačku, osvojivši prvo mesto.

Luka Petkovic, učenik IV god. gimnazije Takovski ustanak

Iako je opšti smer, Luka Petković takmičio se u A kategoriji koja podrazumeva teže zadatke i koju rade učenici matematičkih gimnazija, a zbog uspeha postignutom na prošlogodišnjem takmičenju, oslobodjen je polaganja prijemnog ispita. Ove godine planira da upiše studije Teorijske matematike na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Da se fizika može voleti kao i matematika, dokazao je učenik druge godine gimnazije, Lazar Tanasković koji je postigao uspeh na takmičenjima iz obe oblasti.

Pripremei  vežbanje za takmičenja traju tokom cele školske godine, a pauza je na letnjem raspustu. Lazaru je ovaj uspeh podsticaj za dalja takmičenja i bolje rezultate, kako bi upisao studije mašinstva.

Ovim izuzetnim gimnazijalcima želimo puno uspeha u daljim takmičenjima i u školovanju.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *