Veliki sportski događaj za Gornji Milanovac – Prvenstvo Srbije u streljaštvu A program

Opština Gornji Milanovac i streljačka družina „Dragan Jevtić Škepo“ će imati veliku čast, a samim tim i obavezu za vikend pred nama. Naime, oni će ugostiti naše najbolje strelce u okviru Prvenstva Srbije u streljaštvu A program koje će se 7. i 8. marta održati u hali „Breza“.

„To je državno prvenstvo u streljaštvu, A program. To u prevodu znači seniorsko takmičenje i ono je najjače nadmetanje koje postoji u našoj zemlji. Odigrava se po međunarodnim pravilima, odnosno podrazumeva discipline koje spadaju u one sa olimpijskog programa“, jasno je kazao o kom nivou takmičenja se radi Damir Agović, trener u streljačkoj družini „Dragan Jevtić Škepo“.

Damir Agović, trener u streljačkoj družini „Dragan Jevtić Škepo“

U dva dana, koliko će trajati takmičenje, videćemo nadmetanja u disciplinama koje spadaju u olimpijske. Prvog dana, tačnije u subotu 7.marta će na megdan strelci koji se bolje snalaze u veštinama sa puškom, dok će u nedelju nastupiti oni koji se bolje snalaze sa pištoljem.

„Okvirno će nastupiti 200 takmičara sa 250 nastupa. Kada kažem tu razliku od pedeset, ona se odnosi na to da postoji disciplina miks gde se puca puška muškarci i žene, pa otuda ta razlika. Dakle, u dva takmičarska dana očekujemo 250 nastupa“, nastavio je Agović.

Ono što bi posebno trebalo da privuče pažnju, ne samo Milanovčana, već znatno šire je to da su učešće na šampionatu potvrdili mnogi naši proslavljeni i dokazani strelci, kao što su: Zorana Arunović, Damir Mikec, Ivana Anđušić Maksimović i najlegendarnija od svih, ali ovoga puta u službi trenera, Jasna Šekarić.

„Ovim putem bi pozao sve naše sugrađane, naravno i šire iz Srbije, koji žele da vide i osete čari streljačkog sporta, da dođu za vikend i bliže se upoznaju. Znamo da to nije toliko atraktivan sport, ali svakako moramo da naglasimo da je jedan od najtrofejnijih olimpijskih sportova u istoriji naše zemlje. Od 1988. kada se streljaštvo pojavilo prvi put na olimpijskim igrama, pa sve do poslednjih od pre četiri godine, uvek smo osvajali po neku medalju. Tako da poziv važi za sve zainteresovane, da dođu i ulepšaju samo takmičenje. U narednih par dana, putem medija i društvenih mreža obavestićemo javnost o pravilima, terminima, tako da sugrađani mogu da dođu potpuno informisani“, zaključio je jedan od najzaslužnijih ljudi za popularizaciju streljačkog sporta u Gornjem Milanovcu, gdin Damir Agović.

Nama Milanovčanima ostaje sada da pokažemo kakvi domaćini možemo i umemo da budemo i da pokažemo da znamo da cenimo prave vrednosti i uspehe koje su ostvarili  veliki sportisti kakvi su generalno naši strelci godinama unazad.

Ognjen Vranić / Moravički Portal


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *