Veliki broj Milanovčana na besplatnim preventivnim pregledima

U Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu obavljeni su besplatni preventivni pregledi, poslednji za ovu tekuću godinu. Ovu priliku iskoristilo je nešto manje od 200 građana, kako bi proverilo svoje zdravlje, a bez  potrebnog lekarskog uputa i zdravstvene knjižice.

U Domu zdravlja obavljalo se merenje pritiska, EKG srca, provera nivoa šećera u krvi, dok su u Opštoj bolnici građani mogli da urade ultrazvuk abdomena i tumorske markerePrema rečima v.d. direktora Opšte bolnice dr Predraga Šutića, osim konstantnih internističkih pregleda i labaratorijskih analiza, ponekad, u okviru besplatnih preventivnih pregleda, mogu da se izvrše i otorinolaringološki, oftamološki i pregledi kod kožnog lekara.


,,Na zadnjim preventivnim pregledima, koji su obavljeni u nedelju, 22.decembra, u okviru Opšte bolnice svoje zdravlje proverilo je 130 pacijenata, dok je u Domu zdravlja to uradilo njih 56. To je veliki broj ljudi, tako da je to neka priča koja je zaživela i koja ima svojih povoljnih posledica’’, istakao je dr Predrag Šutić.

Ono što pacijenti na ovim pregledima najčešće žele da provere, kada je u pitanju njihovo zdravlje, su ultrazvuk abdomena, labaratorijske analize,a osim tumorskih markera, često proveravaju i hormone štitne žlezde.

Besplatni preventivni pregledi u Gornjem Milanovcu vrše se nešto više od dve godine. Ideja je da se organizuju svake treće nedelje u mesecu, sa ciljem da se što ranije dijagnostikuju neke bolesti i na vreme započnu terapije. Izuzetak je letnji period, kada se preskoče dva ili tri meseca.

Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *