Većnici prihvatili izveštaje o radu tri gradske urpave i predloge odluka o Komunalnoj miliciji

Većnici grada Čačka prihvatili su na današnjem zasedanju izveštaje o radu tri gradske uprave u 2019. godini, za inspekcijski nadzor, društvene delatnosti i opšte i zajedničke poslove.

“Inspekcijska služba donela je 2.581 akt u 2019. godini, društvene delatnosti 297 rešenja za učeničke i studentske stipendije i 90 ugovora za sportska udruženja, to je ono na šta smo posebno ponosni”, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Usvojen je i set predloga odluka o Komunalnoj miliciji koje se odnose na izgled uniformi, označavanje vozila te službe i drugo, kako bi se lokalni akt uskladio sa novim  zakonom u toj oblasti.

Novinarima je rečeno i da nevreme koje je rano jutros pogodilo i Čačak nije uzrokovalo veće posledice.

Milun Todorović
Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

“Čačak je u sinoćnoj oluji prošao relativno dobro, bez grada, bez velike oluje, ali sa pojačanim vetrom. Nekoliko kvarova na elektro –instalacijama, ništa dramatično, već je to otklonjeno. Ono što smo radili u prethodne četiri godine čisteći vodotokove drugog reda, Srbijavode sa uređenjem vodotokova prvog reda, mislim da smo mnogo toga učinili da sprečimo neke katastrofalne posledice pre svega koje se tiču poplava”, naveo je Todorović.

Prema rečima Todorovića, Čačak ima dobar protivgradni sistem i dovoljno raketa, kao i obučene strelce ali je podsetio da se nebo nad Čačkom brani u Republici Srpskoj.

Većnici su govorili i o značaju paketa pomoći koji su podeljeni za ukupno 8.600 socijalno ugroženih porodica i penzionera čija su primanja do 15.000 dinara, a koje su obezbedili zajedno grad Čačak i privrednici. Vrednost podeljenih paketa je 7.843.000 dinara, naveo je Todorović.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *