Većina obolelih u dobrom opštem stanju

U Opštoj bolnici trenutno leži 16 pacijenata, od toga dvanaest dokazanih kao COVID pozitivni.

Za četiri pacijenta se čekaju rezultati prvih uzoraka koji će najverovatnije biti ponovljeni s obzirom da su uzeti pre tri dana – rekao je dr Predrag Šutić, vd direktora Opšte bolnice i član Štaba za vanredne situacije. Šutić je dodao je većina pacijenata  dobrog opšteg stanja i da su odreagovali su na terapiju. Jedno lice ima ozbiljniju kliničku sliku, rade se kontrolne analize na osnovu kojih će se doneti zaključak da li je za viši nivo odnosno infektivno odeljenje Kliničkog centra Kragujevac

Što se tiče novog protokola koji je donela Vlada 18. aprila, kod pacijenata koji su odreagovali na terapiju , najmanje sedam dana bili bez tegoba, uz labaratorijske analize urednih referentnih vrenosti, radi se prvi kontrolni test, ukoliko je negativan otpuštaju se na kućnu samoizolaciju u trajanju od 14 dana. Po završetku tog perioda radi se drugi kontrolni test, čiji negativan rezultat potvrđuje definitivnu izlečenost od korona virusa – naglasio je dr Šutić.

U kliničkom centru u Kragujevcu trenutno se nalaze  tri pacijenta iz Gornjeg Milanovca, dok je u Plavoj hali u Čačku smešteno  dvoje. Za pacijente kojima su stigli rezultati sinoć, danas će prema protokolu biti određeni dodatni pregledi, labaratorija i snimak pluća , i u zavisnosti od nalaza moguće je da budu prebačeni u Centar u Atenici.

Mirjana Milićević / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *