Uz pomoć Vlade i Grada počinje asfaltiranje ulice 222 u Ljubiću

Asfaltiranje ulice 222 u čačanskoj mesnoj zajednici Ljubić počinje tokom juna. Na taj način rešiće se decenijski problem za oko 50 domaćinstava u tom delu grada. Sredstva su obezbedili Vlada Srbije i lokalna samouprava u iznosu od 11 miliona dinara.

Stanovnici ulice 222 svedoče da decenijama gutaju prašinu i gaze blato zbog čega  s nestrpljenjem očekuju asfalt.

Slobodan Ćubović
Slobodan Ćubović, Foto: Moravički Portal

“Ako bi se ovo završilo u neko dogledno vreme, a nadam se da hoće zaista bi nas stavilo u rang civilizovanih naselja. Mi živimo na dva kilometra od centra, a živimo kao u srednjem veku”, navodi stanovnik ulice 222 Slobodan Ćubović.

Građani su spremni kažu i da pomognu sve što treba.

Radomir Makljenović
Radomir Makljenović, Foto: Moravički Portal

“Naselje je dosta mlado, ima dosta dece, tu nam je blizu škola, ali dešava se da nam deca dođu najprljavija u školu. Sigurno bi nam mnogo značilo da se ova ulica asfaltira i  konačno reši ovaj problem”, naveo je stanovinik ulice 222 Radomir Makljenović.

Čelnici grada podsećaju da je na području ove mesne zajednice proteklih nekoliko godina uloženo više od 150 miliona dinara pre svega u obnovu brojnih saobraćajnica.

Milun Todorović
Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

„U Ljubiću smo u prethodnih nekoliko godina mnogo toga uradili. Preko 150 miliona dinara investirali u saobraćajnice pre svega. Radovana Jovanovića, Slavka Krupeža, Braće Kovačevića, Crvene Armije, Gvozdena Paunovića, ovaj krak  Avalske, Ibarske, Zelengorske ulice, Savkovića kosa, put za Šebeke, dakle imamo kompletan venac brda Ljubića u asfaltu i sve one bočne saobraćajnice i mnoge druge. Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste i ovako važna i bitna saobraćajnica, kada smo rešili imovinsko pravne odnose. Ulica 222 sa dosta domaćinstava i dosta dece i to jeste naša borba za našu decu“ , ističe gradonačelnik Milun Todorović.

Ulica 222, Ljubić
Ulica 222, Ljubić, Foto: Moravički Portal

Gradonačelnik je najavio da će u Ljubiću biti izgrađena i nova Zdravstvena stanica na prostoru preko puta zgrade Pošte, a investicija je vredna oko dva miliona evra. Plan je navodi da već do kraja sledeće godine naselje dobije novi vrtić koji će se graditi i izgradnja na parceli iza Doma, a u toku je izrada projektne dokumentacije.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *