Usvojen budžet grada Čačka za 2021. godinu u iznosu od 4,8 milijardi dinara

Odbornici Skupštine usvojili su na poslednjoj ovogodišnjoj sednici budžet grada Čačka za 2021. godinu u iznosu od 4.795.000.000 dinara, što je za 33 miliona dinara više u odnosu na budžet za ovu godinu.

„Mislim da je budžet isplaniran i utemeljen na realnim prihodima koje planiramo u 2021. godini s obzirom da nas očekuju i prihodi od poreza na zarade koji su bili odloženi u toku ove 2020. godine i proširenje obuhvata poreskih obveznika koji će plaćati porez na imovinu“, izjavio je predsedavajući Skupštine grada Čačka Igor Trifunović.

Prema rečima Trifunovića, budžet za 2021. godinu je socijalno dogovoran  jer su palnirani veći iznosi tekuće i stalne budžetske rezerve nego prethodnih godina zbog pandemije Kovida-19.

„Nastavljamo ternd, a to je velika saradnja sa republičkim institucijama i ministarstvima, a započete projekte ćemo natsaviti da realizujemo u sledećoj godini. Očekuje nas projekat i početak radova na izgradnji novog bloka gradske bolnice, rekonstrukcije cele te ustanove, izgradnja ambulante u Ljubiću“, istakao je Trifunović.

Najavio je i proširenje industrijskih zona u Preljini i Konjevićima i dolazak novih stranih investitora već tokom 2021. godine.

U 2021. godini očekuje se realizacija projekata u vrednosti od oko 70 miliona evra, od čega oko 10 miliona iz gradskog bužeta, a oko 60 miliona  iz državnog budžeta.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *