Uspešna generalna proba fudbalera Metalca

Prijateljska utakmica između Metalca i Novog Pazara svakako može da dobije prelaznu ocenu. Viđen je meč vrlo dobrog tempa, kvalitetnih poteza, požrtvovanih duela, ispraćenih sa čak pet pogodaka, od kojih su dva bile iz one kategorije zvane „evrogolovi“, tako da se može reći da su obe ekipe, posebno milanovačka, uspešno odradile generalnu probu za nastavak šampionata u Prvoj ligi Srbije.

Foto: Moravički Portal

Plavobeli iz grada pokraj Despotovice slavili su sa 3 – 2, golovima novajlije Popovića, najboljeg strelca lige Katanića i veznjaka Jokića sa bele tačke, dok su za Pazarce strelci bili Rubezić i kapiten Alivodić. Bilo je tu prilika za još par pogodaka na obe strane, ali generalno malobrojna publika je imala dosta razloga za zadovoljstvo prikazanim od obe strane.

Iskren da budem jedna odlična utakmica koja gotovo da se nije razlikovala od prvenstvene. Videli ste čak pet golova u prvom poluvremenu i sigurno da je nekolicina publike na tribinama mogla da uživa u lepotama fudbalske igre. Naravno da je većina posmatrača došla da pogleda domaći tim Metalca koji je uvek konkurent za Super ligu. Po mom mišljenju, mislim da obe ekipe zaslužuju da budu superligaši,  a da li će to uspeti da ostvare ove ili neke naredne godine, videćemo krajem maja. Metalac trenutno ima bolju poziciju, ali ni mi se nećemo predati do samog kraja. Mogu samo da kažem da Milanovac kao grad, sa ovakvim klubom, stadionom, infrastrukturom, apsolutno zaslužuje da bude superligaš – dosta lepih reči o Metalcu, izneo je njihov nekadašnji prvotimac, sada fudbaler Novog Pazara Admir Kecap.

Fudbaler Novog Pazara Admir Kecap, Foto: Moravički Portal

Narednih 5,6 dana, prema rečima šefa stručnog štaba FK „Metalac“, gdina Stankovića, radiće se lakšim intenzitetom i obratiće se pažnja, pre svega na taktičko-tehničke detalje same igre kako bi duel sa Zlatiborom iz Čajetine, kojim će u subotu otpočeti prolećni deo prvenstva, dočekali potpuno spremni bez ikakvih nedoumica. Treba istaći da se jasno vidi na svakom koraku da u timu odiše pozitivna i zdrava atmosfera, da su fudbaleri željni pobeda i da su svi svesni šta je krajnji cilj, a zove se Super liga.

“Mogu samo još da kažem da želim mom bivšem klubu ulazak u Super ligu, pa ako bude sreće da se ovde opet uskoro sretnemo kao članovi najvišeg ranga srpskog fudbala”, završio je u istom pozitivnom tonu Kecap.

Nama ostaje samo da poželimo da se lepe reče bivšeg fudbalera FK „Metalac“, Admira Kecapa obistine i da obe ekipe ispune svoje planove i namere, pa da se možda naredne sezone susretnu u direktnom duelu kao članovi najvišeg ranga srpskog fudbala.

Ognjen Vranić / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *