Uspesi Karate kluba “Milanovac“ na turnirima u Aranđelovcu i Valjevu

Posle kraće pauze, nastavljena je takmičarska polusezona za karate klubove širom zemlje. Već prvi vikend doneo je brojne turnire koji su okupili mnoštvo takmičara, kako iz Srbije, tako i iz zemalja u okruženju.

KK „Milanovac“, klub koji je poslednjih godina beležio izuzetne rezultate, nakon kraćeg pripremnog perioda, se takođe vratio u takmičarski pogon.

Foto: Moravički Info

“Iza nas je takmičarski vikend kojim je otpočeo drugi deo takmičarske sezone. Mi smo generalno dosta dobro spremni prihvatili izazove koji su pred nama. Tokom zimskog perioda smo odradili bazične pripreme,  a nekoliko naših sportista je bilo na kampu za karatiste regiona uže Srbije u Šumaricama, u Kragujevcu. Sada smo otpočeli lagano sa nadmetanjima, a sve u cilju da što spremniji dočekamo prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije koje nas očekuje za nekih mesec dana otprilike”,ukratko je trener Đorđe Petrović objasnio šta čeka njega i njegove izabranike u predstojećem periodu.

Đorđe Petrović, trener KK ,,Milanovac“, Foto: Moravički Info

Prvog vikenda, učestvovali su na dva turnira. Prvi je bio tradicionalni međunarodni turnir „Sretenje 2020“ održan u Aranđelovcu. U nadmetanju preko 500 takmičara, Milanovčani su učestvovali sa 4 svoja predstavnika, koji su se nadmetali u borbama. Drugi je bio „Valjevo open – Memorijal Svetlana Radojević“, na kome su nastupili sa 7 „kataša“ u čak 6 različitih kategorija.

“Mi smo u subotu u Aranđelovcu izveli “borbaše” i ono što treba napomenuti da su to bili takmičari koji su do sada učestvovali samo u katama, dakle ovo je bilo prvo njihovo nadmetanje u potpuno drugačijoj kategoriji. Ukupan rezultat je bio veoma pozitivan, dosta dobro su se pokazali i dali do znanja da na njih u narednom periodu može i te kako da se računa. Uspeli smo da osvojimo i jednu bronzanu medalju. U Valjevu je bila dosta drugačija situacija. Nastupili smo sa “katašima” i osvojili sedam medalja. Na sledećem turnirima ćemo učestvovati u obe kategorije i nadamo se dobrim rezultatima”, objasnio je ambicije KK “Milanovac” trener Petrović.

Foto: Moravički Info

Ukupno je osvojeno čak 8 medalja. Bogdan Strugarević osvojio je bronzu u borbama, u Aranđelovcu, u izuzetnoj konkurenciji. Ružica Petrović, Sunčica Milinković, Petar Petrović i kata tim poletarki su osvojili najsjajnija odličja u Valjevu, uz još 3 srebrna koja su pripala Ani Zarić, Nemanji Milinkoviću i Andriji Tešiću.

Ono što treba istaći, a šta je primarni cilj za trenera Petrovića i njegove polaznike je da se putem ovih turnira pripreme za najbitniji događaj ove sezone, a to je Prvenstvo regiona koje će se održati početkom marta. Verujemo da će potpuno spremni dočekati to nadmetanje, obzirom na prikazano tokom prvih ovogodišnjih turnira.

Moravički Info / Ognjen Vranić / Foto: Moravički Info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *