Uskoro počinje da radi info centar u Domu kulture Turističke organizacije Čačak

Za dvadesetak dana u Čačku bi trebalo da bude otvoren prvi info centar na gradskom području, namenjen prvenstveno turistima koji dolaze u grad na Moravi. Turistički info centar biće otvoren u Domu kulture i radiće svakim danom uključujući i dane vikenda.

Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačak

„Ovaj objekat je godinama nedostajao gradu, pa se nadamo da će otvaranje ovog objekta obradovati sugrađane, ali i turiste koji dolaze u naš grad. Treba napomenuti da je prošle godine ostvareno 11.000 više noćenja nego 2018. godine. Trebalo je da ova godina bude bolja u odnosu na 2019. bar je tako godina počela, jer su nam u januaru i februaru svi hotelski kapaciteti bili puni. Međutim, sezona je presečena virusom korona i sada ćemo svi imati problem da se vratimo na raniji kolosek“, izjavio je za INFO 24 Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačak.

Turističke mape i suveniri samo su jedan deo ponude budućeg info centra. U ovom trenutku postoji sedam proizvođača, koji suvenirima snabdevaju Turističku organizaciju Čačka, a dobrodošli su i ostali koji imaju šta da ponude. U info centru biće zaposleni postojeći radnici Turističke organizacije Čačak, ali i saradnici sa znanjem svetskih jezika.

„Što se tiče info centra, zaposleni će se služiti engleskim jezikom, a nastojaćemo da obezbedimo i saradnike sa znanjem nemačkog jezika. Radiće se svakim danom od 8 do 20 časova, uključujući i dane vikenda. Svedoci smo da najveći broj turista koji dolazi u naš grad, dolazi upravo subotom i nedeljom“, rekao je Jakovljević.

Tokom protekle dve godine turistički info centri otvoreni su u Ovčar Banji i na brdu Ljubiću, odnosno na spomen kompleksu Tanasko Rajić. I ovi info centri će tokom letnje turističke sezone posetiocima biti dostupni, u danima vikenda.  

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *