Uskoro početak radova na izgradnji Vizitorskog centra na Rudniku

Početak prve faze radova na izgradnji objekta Vizitorskog centra na Rudniku planiran je za prvu sedmicu juna. Projektnom dokumentacijom predviđeno je da se objekat sastoji od podruma, prizemlja i potkrovlja, ukupne bruto površine 533 m2.

Ugovorena cena za izvođenje radova je oko 9.5 miliona dinara a rok za završetak prve faze je 90 kalendarskih dana.

Vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski – informativni, ugostiteljski, trgovinsko – poslovni objekat, u kome turisti mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi sa turističkom ponudom rudničkog kraja, pogledati i uzeti kataloge i brošure, kupiti mape, ulaznice, suvenire i autentične proizvode lokalnog područja, napraviti kratak odmor i predah ili prenoćiti u nekom od njegovih apartmana.

„Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineće razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja”, kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodaje da je ulaganje u ovu privrednu granu od nemereljivog značaja za sve građane opštine.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je da se objekat sastoji od podruma, prizemlja i potkrovlja, ukupne bruto površine 533 m2. U objektu se nalaze odvojeni smeštajni, administrativni i poslovno – ugostiteljski deo. Smeštajni deo se sastoji od ukupno pet apartmana (dva u prizemlju i tri u potkrovlju) i svaka smeštajna jedinica ima zasebno kupatilo.

Administrativni deo nalazi se u prizemlju objekta i obuhvata recepciju, tri kancelarije, suvenirnicu, multifunkcionalnu salu (za sastanke, konferencije, obuke i sl.), mokri čvor sa manjom čajnom kuhinjom. Podrumski deo namenjen je za poslovno – ugostiteljski namene (podrum pića ili restoran) i ostavu.

Moravički Portal / KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *