Uskoro novi rendgen aparat

Prema rečima Predraga Šutića, člana Štaba za Vanredne situacije u Gornjem Milanovcu i vd direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, situacija u ovoj Zdravstvenoj ustanovi u protekla 24 sata je nepromenjena i za sada je sve pod kontrolom.

Pripremne radnje su završene, čeka se dopuna ličnih, zaštitnih sredstava, na tom planu činimo i lične akcije onoga što još nije stiglo, a osnovna zaštitna oprema je tu. Zaštitne maske, rukavice i određen broj zaštitinih odela distruibuiraju se iz Kliničkog centra, Kragujevac koji je zadužen za našu bolnicu i dopunjuju se na svaka 2-3 dana, tako da smo dovoljno snabdeveni. Nema sumnjivih bolesnika koji su hospitalizovani u Opštoj bonici, a pacijent koji je bio nekoliko dana na.opservaciji u Čačku je dobrog opšteg stanja i danas se otpušta na kućno lečenje.- navodi Šutić

Savet sugrađanima je da svedu socijalne kontakte na minimum, starije osobe da pozovu mlađe i iskoriste pomoć u okviru službi organizovanih od strane lokalne samouprave  kako  bismo se izolovali od virusa COVID-19.

Juče je od strane ministra odbrane Aleksandra Vulina odobren predlog Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu, da se rendgenski aparat u milanovačkoj Kasarni, predviđen za mobilne bolnice u ratnim uslovima da na korišćenje Opštoj bolnici. – naglasio je Šutić.

Obzirom da je rendgen aparat na Grudnom odeljenju star preko pedeset godina i da su tehnički snimci loši, ovaj rendgen bi znatno olakšao pregled pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi COVIDOM 19.

 Rendgen aparat bi trebalo da bude u Prijemnoj ambulanti, za respiratorno ugrožene pacijente prema objavi ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, da se cela laboratorijska i rendgen dijagnostika za osobe za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, vrši u Prijemnoj ambulanti. Ostaje da u dogovoru sa ministarstvom zdravlja vidimo šta možemo da uradimo – rekao je Šutić.

Još jednom, apel svim sugrađanima da se pridržavaju svih mera koje propisuju naši epidemiolozi, Ministarstvo zdravlja i druge nadležne institucije.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *