Uskoro novi mobilijar i uređeni parkovi u Ovčar Banji

Sudeći prema najavama nadležnih, centar Ovčar Banje će uskoro dobiti lepši izgled, jer će pojedini delovi varošice pod Kablarom biti uređeni i opremljeni novim mobilijarom. Planom i programom rada za ovu godinu Turistička organizacija Čačak, namerava da uredi brojne zelene površine u ovom delu zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure.

Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačak, Foto: Moravički Portal

„Mi smo konkurisali i od Ministarstva turizma dobili šest miliona dinara za prvu fazu radova na uređenju centra Ovčar Banje. Inače, projekat uređenja centra Ovčar Banje postoji i da bi se on u potpunosti realizovao potrebno je 25 miliona. Za prvu fazu radova smo raspisali javnu nabavku i čekamo izvođača“ izjavio je Vojin Jakoviljević, direktor Turističke organizacije Čačak. U planu je da se postavi novi i nedostajući mobilijar za decu, klupice i sl.

Ovčar banja, centar
Ovčar banja, centar, Foto: Moravički Portal

Prema planu Turističke organizacije urediće se prostor oko stare škole i banjskog kupatila. Nakon uvođenja u radove, izvođač će imati rok od 60 dana da završi ovaj posao. Planovi  su da se uređenje Banje i u narednom periodu nastavi.

Centar banje Kablar
Centar banje Kablar, Foto: Moravički Portal

„Banja je odavno svojim kapacitetima prevazišla postojeću infrastrukturu. Sadašnja situacija zahteva proširenje ulica i mnogo više mesta za parkiranje automobila. u sezoni, a i van nje, imamo i više od 500 turista u Banji dnevno. Ovi pokazatelji govore da je uređenje ulica i novih parking mesta u narednom periodu neophodno“ zaključuje Vojin Jakovljević.

Banja Kablar
Banja Kablar, Foto: Moravički Portal

Ovčar Banja je svakodnevno prepuna planinara, alpinista, istraživača i ostalih ljubitelja prirode. Želeći da upotpune sadržaje u Ovčarsko-kablarsko klisuri, odnodno Ovčar Banji u Turističkoj organizaciji planiraju i osnivanje edukativnog ekološkog centra za osnovce. Iz Turističke organizacije kažu da će sve aktivnosti biti sprovedene na način prvenstveno da se ne naruši sklad i vekovni mir srpske Svete Gore.   

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *