Uskoro novi izgled dečijeg igrališta „Kod Mićala“

Pre tri dana počeli su radovi na rekonstrukciji dečijeg igrališta iza zgrade Okružnog načelstva.

Opština Gornji Milanovac aplicirala je nedavno na konkurs Kabineta Ministra za demografiju i populacionu politiku za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2020. godini.

Aplicirano je za sredstva koja se dodeljuju za meru koja se odnosi na – Unapređenje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj dece u opštini Gornji Milanovac kroz rekonstrukciju i opremanje dva dečija igrališta u skladu sa važećim standardima a radi postizanja dva cilja mera populacione politike: usklađivanje rada i roditeljstva i aktiviranje lokalne samouprave.

Od strane Ministarstva opredeljeno je 2.635.000 dinara a nedostajućih 4.160.000,00 dinara izdvojeno je iz opštinskog budžeta za 2020. godinu, kako bi bar jedno igralište bilo rekonstruisano, uz nabavku novog mobilijara.

Na prostoru dečijeg igrališta planirani su sledeći rekviziti koji su projektovani i izgrađeni u skladu sa zahtevima standard, a to su: multifunkcionalni rekvizit – igraonica i penjalica, lljuljaška sa dva sedišta na konstrukciji, klackalica sa dva sedišta, dve njihalice na opruzi i inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom.

Na igralištu će biti postavljena gumena podloga površine 200 m2.Podloga crvene boje biće izrađena od gumenog granulata debljine 40 cm i postavljena na prethodno pripremljenu betonsku košuljicu debljine 10 cm.

Igralište će biti ograđeno ivičnjacima dimenzije 50 x 20 x 8. Na igralištu će biti postavljena informativna tabla i urbani mobilijar (5 klupa za sedenje i 6 korpi za smeće). Rok za završetak radova je 30 kalendarskih dana.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.