Uskoro dezinfekcioni tunel i za Dom zdravlja

U protekla 24 sata na teritoriji naše opštine nema novoobolelih lica. U samoizolaciji trenutno se nalazi 54 lica koja su pod stalnom kontrolom nadležnih službi i ono što je važno nema evidetiranih prekršaja kada je poštovanje mera njihove samoizolacije u pitanju.

„Što se tiče poštovanja mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, konkretno zabrane kretanja za vreme policijskog časa, dva lica odgovaraće pred nadležnim organima za nepoštovanje ove mere. Jedno je odmah sprovedeno kod sudije za prekršaje i izrečena mu je novčana kazna, a drugo lice će biti privedeno danas u toku dana“ – rekao je Milorad Dimitriijević, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Prema rečima direktora Doma zdravlja dr Aleksandra Čivovića, u prijemnoj ambulanti Doma zdravlja, juče u toku dana, bilo je 15 pregleda, odrađeno je 4 laboratorije, 4 rtg snimka pluća i uzeto je 3 brisa.

Dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / foto: GM Press

„Rezultati svih briseva su nam stigli, osim briseva koje smo predali juče do 1 sat i očekujem da ćemo te rezultate dobiti danas u toku dana. Pohvalio bih osoblje laboratorije Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, rezultati nam sada stižu za manje od 24 sata, što je izuzetno značajno zbog daljeg postupanja na lokalu“ – rekao je Čivović. On je naglasio da će epidemiološka situacija sa ovim virusom potrajati i  još jednom je apelovao na sve građane da koriste lična zaštitna sredstva, da češće peru ruke i održavaju socijalnu distancu, jer će tako zaštiti sebe i svoje bližnje od potencijalne zaraze ovim virusom. Direktor Doma zdravlja najavio je i moguću donaciju jednog manjeg dezinfekcionog tunela za potrebe milanovačkog Doma zdravlja, o čemu će biti više reči u narednim danima.

Dr Predrag Šutić ponovio je danas da do 1. maja očekuje negativne rezultate za 5, 6 pacijenata koji su smešteni u Opštoj bolnici i čije se stanje iz dana u dan popravlja.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

Načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, Milorad Dimitrijević, iskoristio je priliku i da odgovori na pitanja građana vezana za distribuciju paketa pomoći namenjenih penzionerima sa primanjima ispod 30.000 dinara i najugroženijim stanovnicima naše Opštine. Do sada je podeljeno 6.000 paketa pomoći, a u pripremi je još 2.500 paketa.

„Već u toku današnjeg dana biće spakovano još 2.500 paketa. Paketi su namenjeni penzionerima koji imaju primanja od 25.000 – 30.000 dinara. Zadak distribuiranja ovih paketa izuzetno je zahtevan, složen i odgovoran, ali nastojaćemo da ga realizujemo u naredna dva dana i ubeđen sam da ćemo uspeti da do 1.maja dostavimo svih 8.500 paketa pomoći na kućnu adresu “ – objasnio je Dimitrijević.

Dimitrijević je dodao da ukoliko se neko nalazi na spisku, a ne primi paket do 1.maja na kućnu adresu, da li zbog neažurnosti podataka o mestu stanovanja ili iz nekog drugog razloga, moći će da preuzme paket lično ili preko nekoga koga će ovlastiti da uz identifikacionu dokumentaciju preuzmu paket u Hali breza nakon prvomajskih praznika.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *