Uskoro će biti rešen problem na deonici Lunjevačkog puta, od Norveške kuće

Radovi na rekonstrukciji ulice Nikole Lunjevice završeni su krajem prošle godine, ali ubrzo po završetku došlo je do oštećenja kolovoza. Kako je za Moravički Portal rekao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac,sve nadležne komisije su bile na terenu,i ustanovljeni su svi propusti.

Probleme koji se pojavili nedugo posle završetka radova na rekonstrukciji ulice Nikole Lunjevice uslovili su propusti od strane izvođača, ali i nedostaci u izradi projektne dokumentacije, jer nisu predviđeni dovoljno veliki kanali za odvode – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine. Izvođač će po instrukcijama nadzornih organa izvršiti potpunu rekonstrukciju drugog dela ulice, tako da na deonici od Norveške kuće, nekih 500 metara će biti potpuno zamenjen asfalt, urađeni novi kanali i propusti za odvod površinskih voda. Ceo posao biće završen o trošku izvođača, s obzirom da postoji obaveza da izvođač prilikom preuzimanja projektne dokumentacije dostavi  primedbe na projekat ukoliko postoje. Opština Gornji Milanovca neće izvršiti primopredaju radova dok ulica ne bude urađena kako treba – naglasio je Kovačević.

Osim menjanja kompletne kolovozne konstrukcije, urađene su  i kišna i fekalna kanalizacija, trotoar, kao i ulična rasveta, dužino cele ulice.

Inače, vrednost izvedenih radova je oko 90 miliona, a investitor  projekta je opština Gornji Milanovac.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *