Upućen apel penzionisanim i lekarima i sestrama u privatnoj praksi da pomognu u borbi protiv Kovida-19 u Čačku

Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na području Čačka Dr Mihailo Luković i direktor Opšte bolnice Čačak Dr Miroslav Sretenović apelovali su na svoje kolege iz privatne prakse da pomognu u borbi protiv pandemije Kovida-19.

„Molim moje kolege koji rade u privatnom sektoru da svoje usluge stave na raspolaganje bolnici ili Domu zdravlja, gde god da stave znači. Molim penzionisane kolege koji rade privatno da se na neki način stave u službu, da probamo da savladamo ovo. Molim penzionisane sestre, takođe, da se stave u službu bolnice kako bi uspeli da savladamo ovo. Molim zdravstvene radnike koji su se oporavili, da se vraćaju na posao čim se oporave, da period oporavka skrate, iako se radi o veoma teškoj bolesti. Pomažite ljudi svi redom “, izjavio  je Dr Luković.

Dr Luković je istakao da je veliki broj zdravstvenih radnika oboleo od virusa korona, među kojima je i lekar koji je vodio privremenu kovid bolnicu u plavoj hali. Uprkos tome što nema zakonskog okvira koji bi to omogućio, Dr Luković insistira da se uputi apel za pomoć zdravstvenim radnicima u penziji i privatnim ordinacijama.

“Svaka je pomoć doboro došla i dočekali bi je sa velikom zahvalnošću. To je stavr dobre volje i humanosti i svakako bi pomoglo”, rekao je Dr Sretenović.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.