Upis u vrtić tokom vanredne situacije

Obe predškolske ustanove u Čačku čiji je osnivač grad, su krajem prošle nedelje raspisale konkurs za prijem dece u vrtić. Roditelje je ova vest zatekla u brizi da li će uspeti da blagovremeno pribave i dostave neophodnu dokumentaciju. Nadležni poručuju da razloga za brigu nema.

Čačanske predškolske ustanove  „Radost“ i „Moje detinjstvo“ od sutra u svoje vrtiće upisuju ukupno 376 mališana uzrasta od jedne do četiri godine. Konkurs je objavljen u lokalnom listu „Čačanski gras“ i na sajtovima preškolskih ustanova. Mnogi roditelji bili su u nedoumici da li će uspeti za svoju decu da obezbede smeštaj u obdaništu, budući da mnoge službe ne rade. Iz čačanskih vrtića uveravaju roditelje da razloga za brigu nema, jer se upis vrši elektronskim putem.

Suzana Simeunović, direktorka PU „Moje detinjstvo“ / Foto: INFO 24

„Dok traje vanredno stanje roditelji će moći da konkurišu elektronskim putem, informacije i uputstva su istaknuti na našem sajtu. Uslovi upisa su ostali isti u odnosu na prethodne godine. Upis se vrši putem portala e-uprava, a treba naglasiti da roditelji moraju biti registrovani korisnici ovog portala da bi konkurisali“, izjavila je Suzana Simeunović, direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Kada putem portala e-uprave podnesu zahtev za upis, roditelji treba da se izjasne da li će povratne informacije dobijati na mail ili sms porukom. Iz predškolske ustanove u koju konkurišu dobiće odgovor pod kojim brojem je njihov zahtev zaveden. Komisija za upis roditeljima će biti dostupna na telefone predškolskih ustanova, putem kojih će razjasniti sve neddoumice. Ukoliko nemaju mogućnost da upis obave elektronski, to se može učiniti i nakon ukidanja vanredne situacije.

„U toj situaciji Komisija za upis će raditi od 9 do 17 časova, mesto rada ćemo naknadno saopštiti. Nakon ukidanja vanredne situacije roditelji takođe mogu konkurisati za upis deteta u vrtić“, rekla je Suzana Simeunović, direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“ upisuje ukupno 174 mališana od kojih je 71 za vrtiće na seoskom području. Roditelji imaju rok za upis još dve nedelje nakon ukidanja vanrednog stanja.

Druga PU „Radost“, čiji se vrtići nalaze na gradskom području, upisuje ukupno 192 mališana uzrasta od jedne do četiri godine. Uslovi konkursa su skoro identični. 

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac / Foto: INFO 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *