Unošenje nameštaja u prostorije Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“

Polovinom februara prošle godine krenuli su radovi na OŠ ,,Momčilo Nastasijević“. Prema rečima direktorke škole Dragane Nikitović, planirano je da radovi traju oko trista dana, a trenutno se privode kraju. Tokom januara biće organizovano unošenje nameštaja u prostorije škole, a već sutra obaviće se prva takva akcija.

Odrađena je kompletna rekonstrukcija i adaptacija pojedinih delova škole. Krovni prostor je potpuno sređen i planirano je da tu bude muzička škola, a za korišćenje je osposobljeno i pet novih prostorija – dva informatička kabineta i tri nove učionice. Škola je izvršila gasifikaciju još 2015. godine, pa je i deo gde su se nalazile kotlarnica i ugljara sada adaptiran kao kuhinja koju će koristiti Dečja ustanova ,,Sunce“.

,,Radovi na školi su završeni krajem decembra, a do kraja januara ćemo kompletno opremiti sve učionice i prostorije, tako da će deca 18. februara biti opet u svojoj školi, kada je i početak drugog polugodišta. Za sutrašnju akciju unošenja nameštaja poziv smo uputili svim roditeljima i zaposlenima, a posebno bih se zahvalila garnizonu Vojske Srbije, koji nam je do sada izlazio u susret, pomagao i obezbedio prostor gde su deca boravila tokom radova na školi, kao i Odbojkaškom klubu, JP za izgradnju i komunalnom, koji su nam obezbedili vozila za sutra’’, rekla je direktorka OŠ ,,Momčilo Nastasijević’’ Dragana Nikitović.

Deset učionica, od ukupno dvadeset i sedam, biće opremljeno potpuno novim stvarima, ono što još bude neophodno nabaviće škola kako bi sve učionice bile snabdevene očuvanim i kvalitetnim nameštajem.

Od početka drugog polugodišta, kada će se đaci i vratiti u svoju školu, realizovaće se jednosmenska nastava, na taj način, prema rečima direktorke, deca  će imati i slobodno vreme da posle škole razvijaju svoje talente i kreativnost.

Kristina Ponjavić / Moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *