Ukupno 167 potvrđeno pozitivnih na Covid-19

Veliki broj novih Kovid pozitivnih lica na teritoriji naše opštine – ukupno 167. Uglavnom su u pitanju lica sa postojećih lista kontakata. Čitave porodice su Kovid pozitivne. Klinička slika je od blage do izuzetno ozbiljnih stanja – kaže dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

-Kompletniji izveštaj o broju hospitalizovanih i eventualno životno ugroženih – daćemo sutra nakon sastanka tima koji 24 sata, danonoćno radi boreći se da situaciju zadržimo pod kontrolom – istakao je dr Čivović.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac, u Subotu 14.11.2020.godine, obavljen je 121 pregled.

Urađeno je 5 seroloških i 31 antigenski test i uzeto je 13 NF briseva.

U populaciji je značajno veći broj ljudi koji nemaju nikakve simptome ali su izvesno Kovid pozitivni te molimo sve da shvate značaj preventivnih mera čijom primenom čuvamo svoje okruženje i sebe. Situacija je ozbiljna.

dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja
dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja

-Najmanje što možemo, a u isto vreme i najviše što je potrebno jeste da koristimo masku, držimo distancu, češće peremo ruke i izbegavamo rizike i veća okupljanja naročito u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba.Hvala svima na razumevanju, ovo su ipak vanredne okolnosti na koje je potrebno dati adekvatan odgovor, a niz aktivnosti i redovnih poslova koje zdravstveni radnici obavljaju mimo epidemije takođe iziskuju predan i požrtvovan rad. Još jednom hvala i kolegama – lekarima, sestrama i nemedicinskom osoblju na predanosti i požrtvovanosti – nagalašava vd direktora Doma zdravlja u Izveštaju.

Radno vreme Kovid ambulante je u periodu od 08.00 do 20.00 časova svakog dana (i subotom i nedeljom, kao i državnim praznicima).
Između 7.00 i 8.00 časova uzimaju se, predhodnog dana, planirani brisevi.Brojevi telefona Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.