Udruženje za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. obeležilo Sretenje

Milanovačka podružnica Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine, dvadeset petu godinu za redom obeležila je  Sretenje lomljenjem slavskog kolača u crkvi Svete Trojice, polaganjem venaca na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću, nakon čega je usledio prigodan program u Svečanoj Sali zgrade Okružnog načelstva.

puk. Nenad Dražinac, komandant Garnizonog mesta GM, Foto: GM PRESS

Kako i dolikuje obeležavanje današnjeg praznika i svoje Krsne slave, članovi  Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova, prisustvovali su jutros lomljenju kolača ali i parastosu održanom u znak sećanja na stradale borce.  Vence na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću položili su predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić, komandant Centra za vezu i informatiku, kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“, potpukovnik Nenad Dražinac i Vladimir Jovanović predsednik milanovačke podružnice Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine.

Vladimir Jovanović, predsednik Podružnice za negovanje tradicija, Foto: GM PRESS

Profesionalni vojnik desetar, Dačić Milan dobio je danas priznanje za najboljeg vojnika garnizonog mesta Gornji Milanovac, jer je u svom radu pokazao izuzetne rezultate na polju discipline i angažovanja.

Današnju proslavu oveličali su članovi muške pevačke grupe Takovske eho, a domaćini slave sledeće godine biće Ilija i Marija Drašović, koji će 2021. godine obeležiti i 60 godina braka.

Mirjana Milićević / Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *