U susret Malom festivalu nauke u Tehničkoj školi “Jovan Žujović” u Gornjem Milanovcu

Šesti po redu, Mali festival nauke biće održan 13. i 14. marta u Tehničkoj školi “Jovan Žujović” u vremenskom intervalu između 11 i 15 sati. Učenici svih obrazovnih profila ove školske ustanove predstaviće svoja zanimanja kroz razne praktične vežbe, prezentacije, oglede i simulacije.

Živimo u vremenu ubrzanog tehnološkog razvoja u kome je potrebno znanje i zvanje tehničke struke. Diplomom Tehničke škole učenici dobijaju primenljiva zanimanja koja će im omogućiti zaposlenje ili nastavak obrazovanja na brojnim fakultetima ili visokim školama.

Tehnička škola nudi sticanje kvalifikacija iz različitih oblasti, uključujući mašinstvo, tehnologiju, elektrotehniku, grafičarstvo, informacione tehnologije. Promovišući nauku ali i svoj rad na ovom fesrtivalu, Tehnička škola nastoji da zainteresuje i upiše nove učenike.

Cilj festivala je, pre svega, upoznavanje osnovaca završnih razreda sa smerovima koji ih očekuju u Tehničkoj školi, ali i prezentacije rada škole svim zainteresovanim posetiocima. Na ovom festivalu nalaze se i eksponati sa visokoškolskih ustanova sa Tehničkog fakulteta u Čačku, Mašinskog fakulteta u Kraljevu kao i Mašinskog fakulteta u Kragujevcu. Mali festival nauke je dobra prilika da se učenici Tehničke škole zainteresuju za nastavak obrazovanja. na nekom od ovih fakulteta.

 Ove godine Tehnička škola “Jovan Žujović” dobila je nagradu od Tehničkog fakulteta u Čačku za izuzetnu saradnju.

Mali festival nauke ugostiti će i posebne, male goste iz PU „Sunce“, najmlađei i najradoznalije posetioce.

Ono što je novo na festival nauke jeste takmičenje u slaganju Rubikove kocke koje počinje 14. marta u 11 sati, na koje se zainteresovani učesnici mogu prijaviti do 12. marta tekuće godine.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *