U subotu tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na teritoriji Čačka

Prvi ovogodišnji planirani tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na teritoriji Čačka biće obavljen u subotu, 3. jula, u intervalu od 19 do 22 sata.

  U ovu svrhu biće korišćeni preparati AQUA K-OTHRINE i DELTASECT 1,2 ULV, koji su neškodljivi za ljude.  Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće radnje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Tretman će biti vršen iz specijalizovanih vozila, na području od Međuvršja do Katrge, uglavnom u priobalju Zapadne Morave, ali i na terenima gde ima stajaćuh voda i gde je ustanovljeno veće prisustvo komaraca., poput Košutnjaka, nekadašnje deponije Prelići, duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, prostora Sportskog centra „Mladost“, kanala za navodnjavanje…

Posao će i ove godine obavljati radnici „Visana“, uz asistenciju i nadzor zaposlenih u JKP „Komunalac“ – RJ „Zoohigijena“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *