U subotu će biti obeležen Svetski dan obolelih od MS

Multipla skleroza je još uvek neizlečiva bolest čiji pravi uzrok nije poznat, a smatra se da nema genetske predispozicije, tako da može ugroziti svakog od nas.

Najčešće se manifestuje u najproduktivnijim godinama života i jedini način za sprečavanje njenih njagorih posledica je pravovremena dijagnoza i adekvatna i konstantno dostupna terapija. Udruženje MS Platforma od svog osnivanja ima jedan prioritetan cilj a to je da terapija bude dostupna za sve obolele.

   -U subotu, 30. maja  u 15:00 na Brdu mira, simbolično ćemo pustiti narandžaste balone, jer je to naša boja – kaže za GMPRESS Bojan Aksentijević, potpredsednik  Udruženja “MS Platforma” u Gornjem Milanovcu I dodao –Tokom subotnjeg  dana će i bilbord na  Trgu knzea Mihaila  biti u istoj boji, da podseti naše sugrađane na borbu koju neprekidno vodimo a to je da lečenje bude dostupno za sve.

Život obolelih  sa multiplom sklerozom je veoma težak i ograničavajući i zato je neophodna  zajednička borba. Iako je početkom ove godine proširena lista lekova za lečenje ove bolesti, I povećan broj onih  koji će dobiti terapiju, to I dalje nije dovoljno. Dovoljno će biti kada svaki oboleli bude imao mogućnost da dobije terapiju, a na taj način uspori tok bolesti I bude u mogućnosti da živi normalnim životom.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *