U PU „Sunce“ primljeno 280 novih mališana i 352 predškolca

U PU „Sunce“ u Gornjem Milanovcu, ove godine, primljeno je 280 dece uzrasta od 1 do 3 godine i 352 predškolca. Ukupno je upisano oko 1400 dece, a na listi čekanja ostalo je oko 138 mališana. Prema rečima direktorke Violete Antonijević najveći broj dece ispod crte, njih 56, je 2019. godište.

Violeta Antonijević, direktorka PU “SUNCE“
Violeta Antonijević, direktorka PU “SUNCE“, Foto: Moravički Portal

„Od 352 predškolca, 223 će biti u celodnevnom boravku, 71 u četvoročasovnom i 58 na terenu. Oni će biti smešteni na Rudniku i u Pranjanima u objektima PU “Sunce”, a u Vraćevšnici, Takovu i Gornjim Banjanima predškolska nastava će se izvoditi u školama. Što se tiče mlađih grupa, deca će biti smeštena u postojećim objektima, uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mera koje propisuje struka“ – rekla je direktorka Violeta Antonijević.

Pripreme za prijem nove dece su u toku, a sledeće nedelje biće završeni i radovi u Objektu 1. gde se od nekadašnje kuhinje sada prave tri nove sobe u kojima će biti smešteno oko 75 dece uzrasta od 1 do 3 godine. Radovi su u završnoj fazi, i nakon postavljanja laminata, početkom naredne nedelje, očekuju i isporuku nameštaja, tako da će sve biti spremno za 1. septembar.

Direktorka PU „Sunce“, Violeta Antonijević, kaže da su roditelji još uvek zabrinuti zbog epidemiološke situacije, ali oni koji dovode decu u vrtić pridržavaju se svih propisanih mera, a to su obavezno merenje temperature svako jutro, dezinfekcija ruku i nošenje maske prilikom svakog dolaska u ustanovu.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.